Pierwszy cykl

Sv24
1. Mam problem, bo strasznie mi spuchł prawy pośladek tam gdzie było 2 razy kłute, smaruje kremem, to normalne z początku?, organizm się przyzwyczai, bo na razie nie wyobrażam sobie kłuć w prawy.
2. Strasznie metabolizm mi przyspieszył, zrobiłem nadwyżkę kaloryczna 300-400kcal i stając na wadze schudłem 1.5 kg XD. Dodać więcej kalori ?
BodyHelp
Sv24 pisze: 06 października 2022, 08:38 - czw 1. Mam problem, bo strasznie mi spuchł prawy pośladek tam gdzie było 2 razy kłute, smaruje kremem, to normalne z początku?, organizm się przyzwyczai, bo na razie nie wyobrażam sobie kłuć w prawy.
2. Strasznie metabolizm mi przyspieszył, zrobiłem nadwyżkę kaloryczna 300-400kcal i stając na wadze schudłem 1.5 kg XD. Dodać więcej kalori ?
Hej,
1) Jeśli robiłeś przy wbijaniu aspiracje i kolejny raz występuje ból to może świadczyć o jakiejś alergii. Spróbuj może wbić w inną partie i zobaczysz co się będzie dziać.
Jeśli się okaże, że po tygodniu ból nie przechodzi lab do zmiany.
(Przed iniekcja możesz spróbować podgrzać środek).

2) Daj się organizmowi zaadaptować do "nowej sytuacji" czekaj koło 7-10 dni na zmiany.
Bo można łatwo wszystko zepsuć.

Pozdrawiam serdecznie,
BodyHelp
Sv24
Bez aspiracji i klute było w podobnym miejscu co wcześniej tylko, że za pierwszym razem wszystko było Ok a teraz to tragedia. Może organizm potrzebuje się przyzwyczaić, miał ktoś tak na początku?
Teraz zmienię poślad i mam nadzieje, ze będzie Ok.
BodyHelp
Sv24 pisze: 06 października 2022, 13:50 - czw Bez aspiracji i klute było w podobnym miejscu co wcześniej tylko, że za pierwszym razem wszystko było Ok a teraz to tragedia. Może organizm potrzebuje się przyzwyczaić, miał ktoś tak na początku?
Teraz zmienię poślad i mam nadzieje, ze będzie Ok.
Hej,

Podstawą jest aspiracja, chcesz sobie krzywdę zrobić?
Nie bez powodu są zasady wbijania "leków" aspiracji etc.

Zrób zastrzyk prawidłowo i wtedy zobaczymy co jest nie tak..

Pozdrawiam serdecznie,
BodyHelp
Sv24
Przekonałeś mnie…
Powiedz mi jak robi się aspiracje to jak bardzo naciąga się strzykawkę ? Bardzo skomplikowane to jest ?
BodyHelp
Sv24 pisze: 06 października 2022, 15:24 - czw Przekonałeś mnie…
Powiedz mi jak robi się aspiracje to jak bardzo naciąga się strzykawkę ? Bardzo skomplikowane to jest ?
Aż zobaczysz "bąbelki" w strzykawce- czyli tzw próżnię.

Jeśli jest czysto bijesz, pojawi się krew to zmieniasz miejsce wkłucia.

Jakich igieł używasz do pośladków?

Pozdrawiam serdecznie,
BodyHelp
Kolunio1
To jest kolego bardzo proste. Można to zrobić jedną ręką. Kciuk opierasz na piórku od strzykawki, a dwoma palcami wskazującym i serdecznym łapiesz za tłoczek i dosłownie troszeczkę odciągasz. Gdy zobaczysz powietrze w strzykawce puszczasz i wciskasz tłoczek.
Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem. Pozdrawiam serdecznie.
Kropek2022
BodyHelp pisze: 06 października 2022, 15:38 - czw
.....
...... pojawi się krew to zmieniasz miejsce wkłucia.
....
A jak krew się pojawi to towar nadaje się do użytku? Pielęgniarka mi powiedziała kiedyś, że niestety nie wolno już robić wtedy iniekcji, dlatego one nie aspirują w ten sposób tylko po wbiciu igły zdejmują strzykawkę, aby została sama igła, lekko masują okolice :), jak wtedy wyleci jakiś płyn to zmieniają miejsce wkłucia.
Nie pamiętam tylko dlaczego nie wolno wbijać zawartości strzykawki z krwią
Sv24

Pozdrawiam serdecznie,
BodyHelp
Igła igła 06x30
Dietetyk-Andrula
Sv24 pisze: 06 października 2022, 17:58 - czw

Pozdrawiam serdecznie,
BodyHelp
Igła igła 06x30
Ból często przy pierwszych kontaktach jest normalny..
Chyba że środki które używasz są źle wykonane.

Druga sprawa igły są ok. W poślad nawet nie musisz robić aspiracji, wiadome lepiej robić.

Jeśli nie widzisz poprawy zmień środki. Masz zapalenia i występujący ból

Pozdrawiam D.A,
Jeśli chciałbyś zmaksymalizować swoją sylwetkę,w jak najszybszym czasie, mieć stały kontakt 24/7, robić to mądrze i NAJskuteczniej, jak tylko to możliwe[...] - Współpraca 1:1 jest dla Ciebie, po więcej info napisz prywatną wiadomość :geek: D.A.
ODPOWIEDZ