42 lata - 1szy cykl, poprawa samopoczucia i sylwetki

Think
Posty: 20
Rejestracja: 18 marca 2021, 08:06 - czw
Witam.
42 lata, 175cm, 88kg, fat ok 25%
Cel - rekompozycja i poprawa sylwetki, poprawa samopoczucia, wzrost energii, poprawa koncentracji i pamięci.

Od 25 lat uprawiam sport głównie siłownia ale od czasu do czasu pobiegam, jakiś problemów tu wymienionych nigdy nie było wcześniej
Teraz generalnie od kilku lat czuje się chujowo - zmęczenie, brak energii, ospałość, problemy z koncentracją i pamięcią, nerwowość, tendencja do tycia której nigdy nie miałem, kur... zrobiłem się dosłownie jakiś zniewieściały - łzy mi się w oczach kręcą przy oglądaniu bajek dziecięcych.

Byłem u endokrynologa - ale ten przypisał mi Clostilbegyt 50mg = 1 tabletka rano na czczo przez 90 dni. Troche poczytałem i chyba nie tędy droga.

Co możecie mi poradzić w odniesieniu do tego co napisałem.


Badania jak niżej:

Kortyzol
420 nmol/l (godz. 6—10 norma: 172 — 497 nmol/l)
15,23 µg/dl (godz. 6—10 norma: 6,24 — 18 µg/dl)

TSH
1,820 mU/l (0,270 — 4,200)

ESTRADIOL
94,9 pmol/l (28 — 156)
25,91 pg/ml (7,63 — 42,6)

FSH
5,12 U/l (1,5 — 12,4)

LH
3,43 U/l (1,7 — 8,6)

PROLAKTYNA
340 mU/l (98 — 456)

TESTOSTERON
14,4 nmol/l (9,9 — 27,9)

PCA CAŁKOWITY
0,391 ng/ml (<=4)

CHOLESTEROL CALKOWITY
224,60 mg/dl (< 190,00)

CHOLESTEROL CALKOWITY
5,82 mmol/ (<5,00)

TRIGLICERYDY
116,8 mb/dl (<150,00)

TRIGLICERYDY
1,32 mmol/ (<1,70)

CHOLESTEROL HDL
42,7 mg/dl (>40,0)

CHOLESTEROL NIE-HDL
182 mg/dl

CHOLESTEROL HDL
1,11 mmol

CHOLESTEROL NIE-HDL
4,71 mmol/

CHOLESTEROLNLDL
158,54 mg/dl

CHOLESTEROL LDL
4,11 mmol

Ekg - w normie

Nigdy nic nie brałem więc chciałem na początku spróbować samego testosteronu - co myślicie o tym czy jednak nie ma to sensu i coś innego zalecacie
dzialdo83
Posty: 325
Rejestracja: 31 stycznia 2021, 10:51 - ndz
Witam. Pytanie jak wygląda Twój tryb życia, dieta czy regeneracja? Zamiast antyestrogenu pewnie lepszy byłby proviron i mała dawka testosteronu. Ostatnio słyszałem opinię, że zakres testosteronu przyjętego w laboratoriach jest wzięty ze średniej od ludzi którzy uskarżają się już na dyskomfort. Warto by mieć jego poziom ok 1200 a nawet 1500. Po wejściu na taki zestaw badaniami sprawdzisz co i jak a zwłaszcza estrogen tj czy testosteron nie konwertuje do estro. Po samopoczuciu będziesz wiedział kiedy tzn przy jakiej wartości testosteronu czujesz się najlepiej. Dodatkowo proviron podnosi libido z czego pewnie ktoś oprócz Ciebie też będzie zadowolony 😁
Awatar użytkownika
TrainingAddict
Posty: 418
Rejestracja: 19 lutego 2021, 10:57 - pt
Lokalizacja: Za granicą
Te dane to tak do końca nie jest 1200 ml/dl to już na bank skutki uboczne jak nie ważysz 90 kg na żyle a ten ziomek ma już nadwagę popatrz na cholesterol i na to że sam ocenił 25% BF .
Ja widzę 2 opcje korygować dietą czekać miesiącami albo zrobić mini cykl razem z redukcją
Dobra technika: retrakcja, regresja, anihilacja, masturbacja (potreningowa)
dzialdo83
Posty: 325
Rejestracja: 31 stycznia 2021, 10:51 - ndz
TrainingAddict pisze: 24 marca 2021, 07:01 - śr Te dane to tak do końca nie jest 1200 ml/dl to już na bank skutki uboczne jak nie ważysz 90 kg na żyle a ten ziomek ma już nadwagę popatrz na cholesterol i na to że sam ocenił 25% BF .
Ja widzę 2 opcje korygować dietą czekać miesiącami albo zrobić mini cykl razem z redukcją
Pewnie druga opcja lepsza. Przy okazji można zmienić swoje nawyki żywieniowe i styl życia.
Think
Posty: 20
Rejestracja: 18 marca 2021, 08:06 - czw
Dieta zbilansowana, raz lepiej raz mniej przypilnowana. Siłownia średnio 3 czasami 4 razy w tygodniu.

Jak powinien wyglądać mniej więcej ten minicykl.
dzialdo83
Posty: 325
Rejestracja: 31 stycznia 2021, 10:51 - ndz
Możesz spróbować 200 cypionatu tygodniowo i 25 provironu dziennie. Później badania i ewentualne korekty
Think
Posty: 20
Rejestracja: 18 marca 2021, 08:06 - czw
Dzięki.

Zobaczę jeszcze czy moderatorzy coś doradzą.
Awatar użytkownika
TrainingAddict
Posty: 418
Rejestracja: 19 lutego 2021, 10:57 - pt
Lokalizacja: Za granicą
Wariant dziadolo dobry bo jak dasz więcej testosteronu to zaleje cię wodą i nie będziesz widział efektów redukcji
Dobra technika: retrakcja, regresja, anihilacja, masturbacja (potreningowa)
Steroidologia
Posty: 3512
Rejestracja: 30 września 2019, 20:44 - pn
Think pisze: 23 marca 2021, 23:58 - wt Witam.
42 lata, 175cm, 88kg, fat ok 25%
Cel - rekompozycja i poprawa sylwetki, poprawa samopoczucia, wzrost energii, poprawa koncentracji i pamięci.

Od 25 lat uprawiam sport głównie siłownia ale od czasu do czasu pobiegam, jakiś problemów tu wymienionych nigdy nie było wcześniej
Teraz generalnie od kilku lat czuje się chujowo - zmęczenie, brak energii, ospałość, problemy z koncentracją i pamięcią, nerwowość, tendencja do tycia której nigdy nie miałem, kur... zrobiłem się dosłownie jakiś zniewieściały - łzy mi się w oczach kręcą przy oglądaniu bajek dziecięcych.

Byłem u endokrynologa - ale ten przypisał mi Clostilbegyt 50mg = 1 tabletka rano na czczo przez 90 dni. Troche poczytałem i chyba nie tędy droga.

Co możecie mi poradzić w odniesieniu do tego co napisałem.


Badania jak niżej:

Kortyzol
420 nmol/l (godz. 6—10 norma: 172 — 497 nmol/l)
15,23 µg/dl (godz. 6—10 norma: 6,24 — 18 µg/dl)

TSH
1,820 mU/l (0,270 — 4,200)

ESTRADIOL
94,9 pmol/l (28 — 156)
25,91 pg/ml (7,63 — 42,6)

FSH
5,12 U/l (1,5 — 12,4)

LH
3,43 U/l (1,7 — 8,6)

PROLAKTYNA
340 mU/l (98 — 456)

TESTOSTERON
14,4 nmol/l (9,9 — 27,9)

PCA CAŁKOWITY
0,391 ng/ml (<=4)

CHOLESTEROL CALKOWITY
224,60 mg/dl (< 190,00)

CHOLESTEROL CALKOWITY
5,82 mmol/ (<5,00)

TRIGLICERYDY
116,8 mb/dl (<150,00)

TRIGLICERYDY
1,32 mmol/ (<1,70)

CHOLESTEROL HDL
42,7 mg/dl (>40,0)

CHOLESTEROL NIE-HDL
182 mg/dl

CHOLESTEROL HDL
1,11 mmol

CHOLESTEROL NIE-HDL
4,71 mmol/

CHOLESTEROLNLDL
158,54 mg/dl

CHOLESTEROL LDL
4,11 mmol

Ekg - w normie

Nigdy nic nie brałem więc chciałem na początku spróbować samego testosteronu - co myślicie o tym czy jednak nie ma to sensu i coś innego zalecacie
Witam witam : )

wiem ze to teraz modne ale nie miales ostatnio Covida?? bo te gowno powoduje wlasnie duza nerwowos, braki w pamieci, nerwowosc, co ma wplyw na hormony- z tad mzoesz miec podwyzszaona prolaktyne ,albo sa jakies inne problem w zyciu co moga to potegowac -ale to juz ty wiesz -prolaktyn to hormon odpowiadajscy glownie za stres, (jak nie ma innych problemow zdrowotnych) wiec , nerwowosc, nadpobudliwosc,moze powodowac jej zwikszenie -bo organizm w ten sposob broni sie przed stresem

te objawy co masz wynikaja z prolktyny ktota asz w wyzszej granicy -bo reszta hormonow jets ok wiec co bym ci radzil ,pod o co potrzebujesz

testosteron cypionate w dawce 100mg co 5 dni na okres na pocztek 10tyg zebys zobaczycl co i jak -do tego HCG w dawce 250 i co drugo dzien na okres calego cyklu - i nic wiecej ze srodkow dopingujacych : ) dlczego - niechce pobudzac ci prolktyny -a wieksze dawki to wlasnie zorbia:( a niechce jej blokwoac bo to bedzie krotkowtrwale - tu idzimy na jakosc samopoczucia,dobry sen, ale chce zebys do tego zakpupil pare supli zeby wyrownac cie emocjonalnie ok : )

aszwaganfa 1200 mg -przed senm
kozieradka 1000mg -przed senm
melatonina -6-9mg przed snem jakies 30 min
Colostrum 500mg rano i 500 mg na noc
CBD 30% - przed senm

wszytko to naokres mi 10 tyg

zobaczysz ze laczac te dwie rzeczy dostaniesz super rezulataty -pamitaj ze to nie jest typowe TRT bo widze w tym inne podloze : )

PS -najwazniejsze jedzenie- zero cukrow i tluszczy utwardzanych, czyli slodyczy i fast foodow ok , to tez jest wazne przynajmniej na te 10 tyg zebys zobaczyl o czym mowie? )

jak masz pytania pisz
Awatar użytkownika
ARMABOL-Trener21
VIP
Posty: 1321
Rejestracja: 01 lutego 2021, 13:12 - pn
Think pisze: 23 marca 2021, 23:58 - wt Witam.
42 lata, 175cm, 88kg, fat ok 25%
Cel - rekompozycja i poprawa sylwetki, poprawa samopoczucia, wzrost energii, poprawa koncentracji i pamięci.

Od 25 lat uprawiam sport głównie siłownia ale od czasu do czasu pobiegam, jakiś problemów tu wymienionych nigdy nie było wcześniej
Teraz generalnie od kilku lat czuje się chujowo - zmęczenie, brak energii, ospałość, problemy z koncentracją i pamięcią, nerwowość, tendencja do tycia której nigdy nie miałem, kur... zrobiłem się dosłownie jakiś zniewieściały - łzy mi się w oczach kręcą przy oglądaniu bajek dziecięcych.

Byłem u endokrynologa - ale ten przypisał mi Clostilbegyt 50mg = 1 tabletka rano na czczo przez 90 dni. Troche poczytałem i chyba nie tędy droga.

Co możecie mi poradzić w odniesieniu do tego co napisałem.


Badania jak niżej:

Kortyzol
420 nmol/l (godz. 6—10 norma: 172 — 497 nmol/l)
15,23 µg/dl (godz. 6—10 norma: 6,24 — 18 µg/dl)

TSH
1,820 mU/l (0,270 — 4,200)

ESTRADIOL
94,9 pmol/l (28 — 156)
25,91 pg/ml (7,63 — 42,6)

FSH
5,12 U/l (1,5 — 12,4)

LH
3,43 U/l (1,7 — 8,6)

PROLAKTYNA
340 mU/l (98 — 456)

TESTOSTERON
14,4 nmol/l (9,9 — 27,9)

PCA CAŁKOWITY
0,391 ng/ml (<=4)

CHOLESTEROL CALKOWITY
224,60 mg/dl (< 190,00)

CHOLESTEROL CALKOWITY
5,82 mmol/ (<5,00)

TRIGLICERYDY
116,8 mb/dl (<150,00)

TRIGLICERYDY
1,32 mmol/ (<1,70)

CHOLESTEROL HDL
42,7 mg/dl (>40,0)

CHOLESTEROL NIE-HDL
182 mg/dl

CHOLESTEROL HDL
1,11 mmol

CHOLESTEROL NIE-HDL
4,71 mmol/

CHOLESTEROLNLDL
158,54 mg/dl

CHOLESTEROL LDL
4,11 mmol

Ekg - w normie

Nigdy nic nie brałem więc chciałem na początku spróbować samego testosteronu - co myślicie o tym czy jednak nie ma to sensu i coś innego zalecacie
Hej Think,

Na dobrą sprawę to możesz pociągnąć Clostilbegyt (Clomid) i zobaczyć jak się poczujesz. Nie będzie to taka petarda jak na dawce zewnętrznego Testosteronu w połączeniu z Masteronem lub Provironem ale poziom Twojego naturalnego testosteronu powinien wyjść poza normy i powinieneś poczuć sie lepiej.
Jeżeli jednak będzie Ci mało to będziesz musiał wskoczyć na Testosteron+HCG i może Masteron co da potężne libido i zastrzyk energii jakiego nigdy wcześniej nie miałeś.
======> ZAPRASZAM DO MOJEGO ŹRÓDEŁKA: viewtopic.php?t=2157 <======
ODPOWIEDZ