Cykl na DHB, wyniki badań a next Turanabol

Luka85
Posty: 28
Rejestracja: 24 lutego 2021, 23:21 - śr
Cześć Panowie potrzebna porada, skończyłem cykl na test cypionat + DHB, długość cyklu 16tyg, potem PCT a poniżej wyniki badań. Minęły 2 miesiące i chciałem wjechać na Turabolon solo lecz czytając forum pomyślałem czy nie lepiej zacząć od test enan + masteron i dorzucić turanabol co o tym sądzicie?
Leukocyty (WBC) 5,05 10^9/L 4,0 — 10,0
Erytrocyty (RBC) 5,01 10^12/L 4,5 — 5,5
Hemoglobina (HGB) 14,5 g/dL 14,0 — 18,0
Hematokryt (HCT) 42,0 % 40,0 — 54,0
Wskaźniki czerwonokrwinkowe:
Średnia objętość erytrocytów (MCV) 83,7 fL 80,0 — 100,0
Średnia zawartość HGB w erytrocycie (MCH) 28,9 pg 27,0 — 34,0
Średnie stężenie HGB w erytrocytach
(MCHC)
34,5 g/dL 31,0 — 37,0
Wskaźnik anizocytozy erytrocytów (RDW) ↑ 14,0 % 11,5 — 13,1
Płytki krwi (PLT) 294 10^9/L 150 — 450
Wskaźniki płytkowe:
Płytkokryt (PCT) 0,26% 0,12 — 0,36
Wskaźnik anizocytozy plytek krwi (PDW) ↓ 14,80% 18,1 — 22,2
Średnia objętość płytek krwi (MPV) 8,9 fL 6,5 — 10,0
Rozdział automatyczny leukocytów:
Neutrocyty (NEU%) 61,6 % 57,0 — 65,0
Limfocyty (LYMPH%) 25,5 % 20,0 — 45,0
Monocyty (MON%) ↑ 10,0 % 3,0 — 8,0
Eozynocyty (EOS%) 2,6 % 1,0 — 5,0
Bazocyty (BASO%) ↓ 0,3 % 0,5 — 1,6
Duże komórki niedojrzałe (LIC%) 0,2 % 0,0 — 4,0
Neutrocyty (NEU) 3,09 10^9/L 1,8 — 7,0
Limfocyty (LYMPH) 1,28 10^9/L 0,8 — 4,0
Monocyty (MON) 0,51 10^9/L 0,20 — 0,80
Eozynocyty (EOS) 0,13 10^9/L 0,04 — 0,40
Bazocyty (BASO) ↓ 0,02 10^9/L 0,05 — 0,16
Duże komórki niedojrzałe (LIC) 0,02 10^9/L 0,00 — 4,00
Sód w surowicy (O35) 141 mmol/l 136 — 145
Potas w surowicy (N45) 4,7 mmol/l 3,5 — 5,1
Chlorki w surowicy (I97) 103 mmol/l 98 — 107
Kreatynina w surowicy (M37) ↑ 1,36 mg/dl 0,72 — 1,25
Mocznik (N13) 34 mg/dl 19 — 44
BUN 15,88 mg/dl 8,90 — 20,60
Aminotransferaza alaninowa (ALT) (I17) 15 U/L < 55
Aminotransfereza asparaginianowa (AST) 16 U/L 5 — 34
Amylaza w surowicy (I25) 55 U/L 25 — 125
Cholesterol całkowity (I99) 162 mg/dl 115 — 190
Cholesterol HDL w surowicy (K01) 40 mg/dl > 40
Triglicerydy (O49) 69 mg/dl < 150
* Cholesterol LDL - wyliczany (K03) 108 mg/dl
Nie-HDL 122 mg/dl
Magnez w surowicy (M87) 2,27 mg/dl 1,60 — 2,60
Żelazo w surowicy (O95) 129 µg/dl 65 — 175
Lipaza (M67) 32 U/l 8 — 78
Tyreotropina (TSH) trzeciej generacji (L69) 2,104 µlU/ml 0,350 — 4,940
Wolna trijodotyronina (FT3) (O55) 3,01 pg/ml 1,58 — 3,91
Wolna tyroksyna (FT4) (O69) 0,99 ng/dl 0,70 — 1,48
Folikulotropina (FSH) (L65) 2,19 mlUl/ml 0,95 — 11,95
Prolaktyna (PRL) (N59) ↑ 26,95 ng/ml 3,46 — 19,40
Luteotropina (LH) (L67) 2,90 mlU/ml 0,57 — 12,07
Estradiol (E2) (K99) 27 pg/ml 11 — 44
Testosteron (O41) 4,36 ng/ml 2,40 — 8,71
Steroidologia
Posty: 3608
Rejestracja: 30 września 2019, 20:44 - pn
Luka85 pisze: 24 lutego 2021, 23:41 - śr Cześć Panowie potrzebna porada, skończyłem cykl na test cypionat + DHB, długość cyklu 16tyg, potem PCT a poniżej wyniki badań. Minęły 2 miesiące i chciałem wjechać na Turabolon solo lecz czytając forum pomyślałem czy nie lepiej zacząć od test enan + masteron i dorzucić turanabol co o tym sądzicie?
Leukocyty (WBC) 5,05 10^9/L 4,0 — 10,0
Erytrocyty (RBC) 5,01 10^12/L 4,5 — 5,5
Hemoglobina (HGB) 14,5 g/dL 14,0 — 18,0
Hematokryt (HCT) 42,0 % 40,0 — 54,0
Wskaźniki czerwonokrwinkowe:
Średnia objętość erytrocytów (MCV) 83,7 fL 80,0 — 100,0
Średnia zawartość HGB w erytrocycie (MCH) 28,9 pg 27,0 — 34,0
Średnie stężenie HGB w erytrocytach
(MCHC)
34,5 g/dL 31,0 — 37,0
Wskaźnik anizocytozy erytrocytów (RDW) ↑ 14,0 % 11,5 — 13,1
Płytki krwi (PLT) 294 10^9/L 150 — 450
Wskaźniki płytkowe:
Płytkokryt (PCT) 0,26% 0,12 — 0,36
Wskaźnik anizocytozy plytek krwi (PDW) ↓ 14,80% 18,1 — 22,2
Średnia objętość płytek krwi (MPV) 8,9 fL 6,5 — 10,0
Rozdział automatyczny leukocytów:
Neutrocyty (NEU%) 61,6 % 57,0 — 65,0
Limfocyty (LYMPH%) 25,5 % 20,0 — 45,0
Monocyty (MON%) ↑ 10,0 % 3,0 — 8,0
Eozynocyty (EOS%) 2,6 % 1,0 — 5,0
Bazocyty (BASO%) ↓ 0,3 % 0,5 — 1,6
Duże komórki niedojrzałe (LIC%) 0,2 % 0,0 — 4,0
Neutrocyty (NEU) 3,09 10^9/L 1,8 — 7,0
Limfocyty (LYMPH) 1,28 10^9/L 0,8 — 4,0
Monocyty (MON) 0,51 10^9/L 0,20 — 0,80
Eozynocyty (EOS) 0,13 10^9/L 0,04 — 0,40
Bazocyty (BASO) ↓ 0,02 10^9/L 0,05 — 0,16
Duże komórki niedojrzałe (LIC) 0,02 10^9/L 0,00 — 4,00
Sód w surowicy (O35) 141 mmol/l 136 — 145
Potas w surowicy (N45) 4,7 mmol/l 3,5 — 5,1
Chlorki w surowicy (I97) 103 mmol/l 98 — 107
Kreatynina w surowicy (M37) ↑ 1,36 mg/dl 0,72 — 1,25
Mocznik (N13) 34 mg/dl 19 — 44
BUN 15,88 mg/dl 8,90 — 20,60
Aminotransferaza alaninowa (ALT) (I17) 15 U/L < 55
Aminotransfereza asparaginianowa (AST) 16 U/L 5 — 34
Amylaza w surowicy (I25) 55 U/L 25 — 125
Cholesterol całkowity (I99) 162 mg/dl 115 — 190
Cholesterol HDL w surowicy (K01) 40 mg/dl > 40
Triglicerydy (O49) 69 mg/dl < 150
* Cholesterol LDL - wyliczany (K03) 108 mg/dl
Nie-HDL 122 mg/dl
Magnez w surowicy (M87) 2,27 mg/dl 1,60 — 2,60
Żelazo w surowicy (O95) 129 µg/dl 65 — 175
Lipaza (M67) 32 U/l 8 — 78
Tyreotropina (TSH) trzeciej generacji (L69) 2,104 µlU/ml 0,350 — 4,940
Wolna trijodotyronina (FT3) (O55) 3,01 pg/ml 1,58 — 3,91
Wolna tyroksyna (FT4) (O69) 0,99 ng/dl 0,70 — 1,48
Folikulotropina (FSH) (L65) 2,19 mlUl/ml 0,95 — 11,95
Prolaktyna (PRL) (N59) ↑ 26,95 ng/ml 3,46 — 19,40
Luteotropina (LH) (L67) 2,90 mlU/ml 0,57 — 12,07
Estradiol (E2) (K99) 27 pg/ml 11 — 44
Testosteron (O41) 4,36 ng/ml 2,40 — 8,71

Witam
Chyba masz na mysli 1-testosterone cypionate DHB : ) - strasznie dlugo go brales , to nie jest taki zwykly testosteron :) stosuje sie go max 10-12 tyg bo podnosi prolaktyne - fajny srodek , ma wlasciwosci trenbolonu ale jest testosteronem - ale nie mozna go tak dlugo stoswac bo mocno dziala na kortyzol

wiesz co wyniki masz ok - wiec nie widze przeciwskazan na nastepny cykl - napisz jaki jest twoj cel co bys chcial osiagnac to podpowiem jakie leki maja byc , bo widze ze chesz turanabol, fajny lek typowy na mase - dobrej jakosc :)
Awatar użytkownika
ARMABOL-Trener21
Posty: 1321
Rejestracja: 01 lutego 2021, 13:12 - pn
Ja dodam tylko od siebie że:

"test enan + masteron i dorzucić turanabol co o tym sądzicie?" - jest to zdecydowanie dużo lepsza opcja niż Turanabol solo.

Nie zapomnij o HCG non stop 300iu co 2 dni lub 500-600iu 2x w tyg.
Luka85
Posty: 28
Rejestracja: 24 lutego 2021, 23:21 - śr
2 tyg temu zakupiłem turanabol w celu zwiększenia masy mięśniowej, mam 180cm wzrostu, 79kg wagi, jestem w miarę wycięty i nabierając masy nie chce tego zniszczyć. Chcę uzyskać dobry jakościowo mięsień bez zalewania się.
A Prolka nie za wysoko?
Awatar użytkownika
ARMABOL-Trener21
Posty: 1321
Rejestracja: 01 lutego 2021, 13:12 - pn
Prolka OK jeżeli nie czujesz się strasznie a na pewno tak nie jest. Pewnie badania robiłeś rano na czczo? Ile godzin od wstania z łóżka?
Luka85
Posty: 28
Rejestracja: 24 lutego 2021, 23:21 - śr
Czuję się jedynie trochę ospały. Badanie robiłem rano na czczo 1,5h po przebudzeniu.
Steroidologia
Posty: 3608
Rejestracja: 30 września 2019, 20:44 - pn
Luka85 pisze: 25 lutego 2021, 14:22 - czw Czuję się jedynie trochę ospały. Badanie robiłem rano na czczo 1,5h po przebudzeniu.
Prolka ok to 1-TC podniosl ci prolke ale to zejdzie na spokojnie - ja trzymam tu zdanie trenera tzn - ja bym dodal tu testosteron spotenguje dzilanie turanabolu wystrcza podstawowe dawki 200 - 250mg co 6 dni na okres 10 tyg i naprawde efekt bedzie duzo lepszy

Wiesz jestes po odbloku organizm troche dochodzi do siebie po cyklu - wiec to norma - wyniki sa ok wiec zastanow sie and tym tesciem - bo to turanabolu i tak trzeba dac na koniec clomid
Luka85
Posty: 28
Rejestracja: 24 lutego 2021, 23:21 - śr
Ok zacznę od teścia 250mg co 5dni +HCG i Turanabol 30/40mg/dzień 6-7tyg. Masteron wrzucić po 4/6tyg jak zrobię badania? Na Masteronie długo lecieć, nigdy nie używałem tego środka, zawsze dodawałem Boldka ale chcę sprawdzić jak Masteron na mnie podziała.
Rozpoczęcie mi to by był zadowalający efekt?
Na koniec tylko Clomid, jeśli HCG w tle?
Awatar użytkownika
ARMABOL-Trener21
Posty: 1321
Rejestracja: 01 lutego 2021, 13:12 - pn
Jeżeli czytałeś moje posty zwłaszcza te starsze z mojego starego konta "Trener21" to wiesz, że nie jestem zwolennikiem cyklowania Testosteronem. Uważam to za nieefektywne i mniej zdrowe niż stałą suplementacje (manewrując jedynie dawkami co jakiś czas).

Zatem rozpiszę Tobie tak jak ja to widzę na początku a czy będziesz chciał kontynuować czy schodzić po chwili to już decyduj sam. Ja zalecam nie schodzić z Testosteronu w ogóle.

1) Testosteron Enantan/Cypionat 250mg co 5 dni
2) HCG 300iu co 2 dni lub 500-600iu 2x w tyg
3) Masteron 250mg co 5dni razem z Testosteronem w tej samej strzykawce śmiało
4) Turanabol 30/40mg dziennie ale ja bym to wdrożył później mianowicie jak już Testo i Master się rozkręci więc mniej więcej po 4-6tyg dopiero i też na okres 4-6tyg maksymalnie. Możesz również rozważyć opcję Anadrolu (Oxymetholone) skoro już bierzesz się za Turanabol gdyż Anadrol mniej więcej tak samo mocno obciąży wątrobę jak Tura a da nieco mocniejsze przyrosty, niesamowitą pompę na treningu (dla niektórych aż za wielką) i utwardzi mięśnie mocniej niż Tura.

Po takim "cyklu" odstawiłbym po prostu Turanabol/Anadrol i kontynuował Test+HCG+Master i jeżeli chcesz kolejnego kopa to dodaj Nandrolon w dawce 250mg co 5 dni.
Przed wdrożeniem Nandrolonu mógłbyś zbadać krew po cyklu na Tura/Anadrol: morfologia, estradiol, prolaktyna, ALAT, ASPAT, profil lipidowy - wyniki pokaż mi a poprowadzę Cię dalej. Pochwal się wynikami i fotkami sylwetki "przed i po" tutaj na forum - jestem mega ciekaw jaki progres zrobisz.

Nie zapomnij, że masz RABAT 10% na środki Euro-Pharmacies gdy zamówisz u mnie na priv. Zapraszam.
Luka85
Posty: 28
Rejestracja: 24 lutego 2021, 23:21 - śr
Tak znam Twoje zdanie i zgadzam się z nim, więc mam zamiar kontynuować teścia w tle. Z orali zostanę przy Turanabolu, ponieważ już go mam i jeszcze pytanie czy jak go skończę to wrzucać Clomid skoro dalej będę kontynuował Test+HCG+Master?
ODPOWIEDZ