Kolejny cykl po moście

Grzesiek83
Cześć,
Potrzebuję porady w zakresie wyboru środków, które pomogą mi zwiększyć siłę i zapewnią przyrost suchej masy mięśniowej. Zależy mi na zestawie, który będę mógł brać długo.
Mam 37 lat, trenuję od 20 lat 5 razy w tygodniu (182 cm/95 kg).
We wrześniu skończyłem cykl Boldenone / Testosterone Enanthate i Stanozolol i byłem zadowolony z efektów, ale teraz chciałbym czegoś więcej. Od tego czasu jestem na moście (Testosteronie Cypionacie i Provironie), a od miesiąca dodałem do tego Cardarynę i LGD.
Pod koniec roku chciałbym wrzucić coś naprawdę z grubej rury, ale zależy mi na ograniczonej retencji wody. Brałem pod uwagę Trenbolon (ale przy pierwszym jego użyciu efekty nie były tak zadowalające jak po Boldku – bardzo możliwe, że miałem to źle rozpisane), więc teraz potrzebuję wskazówki.
Po tym wszystkim dopiero chcę zrobić odblok.
Z góry dziękuję
Tomson
Hej.. Nie rozpisze Ci cyklu, ale jeśli nic Ci nie dolega jesteś zdrowy to nie schodź z teścia. Mamy podobny wiek, i od września jestem na off. Powiem Ci, że ciężko w huj wrócić I odbudować gospodarkę hormonalną. Zabawa w Boga.bo tak nazywam hormony to potężna siła.. Nie wiem może już robiłeś odbloki, ale szkoda kasy na na off. bo wydasz dużo kasy na cykl, badania,leki, a nie myśl , że masa jaką wypracowałeś to zostanie.. Poleci i żaden clomid, hcg inne rzeczy nie zatrzymają tego..
Wiem po sobie.. Ja musiałem zejść, ale już planuje wrócić do samego teścia, hcg bo maskara..A chce podkreślić, że mój cykl nie był inwazyjny bo leciał teść, hcg i bold na zbicie estro...Także już wiem dlaczego prawie nikt nie schodzi z cyklu bo cały czas i praca jaką wykonałeś pójdzie na marne. TRT jest teraz na Topie takze moja rada.. Wchodź sobie na mocniejsze cykle, ale rób mostki i leć dalej.. Oczywiście jak nic Ci nie dolega i czujesz się dobrze., ale nie rób offa.. Badadaj się koniecznie bo jak stać Ci na środki to musisz się liczyć z badaniami.. Taka moja rada. 💪 Pozdro 👊
Awatar użytkownika
Trener21
Cześć Grzesiek83,

Na wstępie chciałbym potwierdzić i zgodzić się ze słowami kolegi Tomson - nie zalecam robić odbloku w ogóle, jeżeli nie chcesz definitywnie kończyć z siłownią, z zajebistym samopoczuciem, z powiększoną motywacją do działania czy podniesionym libido. Niestety taka jest brutalna prawda - chcesz pracować na podwyższonych obrotach - musisz być cały czas na Testosteronie.
Dodać mogę jedynie bo nie wspominałeś, że bierzesz HCG więc mniemam, że tego nie robisz a powinieneś jeżeli zależy Tobie na Twoich jądrach, utrzymaniu płodności, jeszcze lepszym samopoczuciu i libido.
Przyjmuj 250iu co 2 dni lub 500iu co 3-4 dni non stop.

Odnośnie środków które możesz brać długotrwale a zarazem dostać konkretnego kopa anabolicznego to: większa dawka Testosteronu, Nandrolon (bierz do czasu aż będziesz przysypiać za dnia, aż będziesz roztrzęsiony i zaniepokojony wszystkim co wokół Ciebie - wtedy rób przerwę od Nandrolonu i po 2-3 miesiącach wróć do niego i tak w kółko), Masteron/Boldenon (biorąc jeden z nich na pewno nie zalejesz się bo mocno obniża Estradiol, który głównie odpowiada za retencję wody), Primobolan (zajebiście drogi i często fejkowany ale jak dopadniesz prawdziwy to efekty będą świetne przy minimalnych skutkach ubocznych).
Przy w/w środkach rób cyklicznie badania: morfologia, estradiol, prolaktyna, profil lipidowy oraz ALAT, ASPAT (gdyż stosujesz proviron, który obciąża wątrobę) - w razie mocnych odchyleń od norm daj mi znać a zrobię z tym porządek.

Pytanie z ciekawości:
1) Jakie dawki Trenbolonu, jaki estr oraz jaką markę (lab) stosowałeś. Pytam bo Trenbolon jest wielokrotnie silniejszym środkiem niż Boldenon więc jest to wręcz nierealne, żebyś lepsze efekty miał na Boldku niż na Trenie.
ZAPRASZAMY DO ZAKUPÓW !!!

:arrow: Obrazek
Grzesiek83
Dzięki Panowie.

Jasne jest dla mnie, że zwiększam Teścia (Enanthate lub Cypionate) do powiedzmy 600 mg na tydzień, do tego włączam HCG i utrzymuję Proviron (pewnie trzeba dodać Aromasin). Tylko co z resztą tych substancji, czy Boldka, Decę, Primobolan i Masteron mogę stosować rotacyjnie, czy któreś z nich włączyć jednocześnie?
Bo jeśli stosować je wymiennie, to w pierwszym rzucie mogę odtworzyć mój cykl wakacyjny, tj. 1-16 tyd. Bold + Teść i 9-16 tyd. Wino.

Co do Trenbolonu, to brałem 100 mg e7d w drugiej fazie cyklu (Trenbolone Acetate z Euro-Pharmacies).

Pozdrawiam
G
Awatar użytkownika
Trener21
Przeczytaj proszę jeszcze raz na spokojnie i ze zrozumieniem mój poprzedni wpis.

Winstrol - to bardzo silny oraz inwazyjny środek. BARDZO MOCNO ingeruje w profil lipidowy (cholesterol). Jeżeli nie jesteś pro i nie startujesz to nie polecam go brać w ogóle.

Boldenon/Masteron ma 2 zastosowania: minimalne dawki głównie po to by obniżyć Estradiol (nie dadzą zbytnio przyrostów) lub duże dawki, które dadzą bodziec anaboliczny lecz jeszcze mocniej obniżą Estradiol - takie dawki stosuje się zazwyczaj w okresie redukcji, w okresie przygotowawczym do zawodów by wysuszyć, utwardzić i dociąć sylwetkę.
Jest jeszcze jedna opcja dla profesjonalistów, którą amator również może stosować pod warunkiem regularnych badań: Stosujesz spore dawki Boldenonu/Masteronu 600mg++ ale by trzymać Estradiol w miare wysoko używasz do tego bardzo duże dawki Testosteronu 1000mg++. By dodatkowo móc robić hardcorowe treningi na dużych ciężarach perfekcyjnie jest dorzucić Nandrolon, który osłania stawy eliminując ból oraz zmniejsza ryzyko kontuzji. Takie połączenie jest jednym z lepszych w okresie budowania masy mieśniowej (nie wspominając o hormonie wzrostu oraz insulinie bo to już jest temat dla zawodowców). Dodatkowo u wielu ludzi Boldenon powoduje wzmożony apetyt co jest zbawienne na masie gdy musisz przejeść spore ilości pożywienia. Jednak należy uważać na Hematokryt i Hemoglobinę gdyż potrafi windować te wartości. Tak jak wpomniałem - badania oraz ich właściwa analiza to podstawa.
Rozpisywanie cykli na tygodnie nie ma najmniejszego sensu. Jeden osobnik wytrzyma na Nandrolonie 5 miesięcy a drugiemu odechce się wszystkiego po 2 miesiącach i nie da rady ciągnąć go dalej. Jeden osobnik może lecieć na Oxymetholonie 2 miesiące na sporych dawkach a drugi po 2 tygodniach będzie miał tak okropne bóle pleców w odcinku lędźwiowym, że będzie musiał z niego zejść natychmiast. Przykładów mogę wymieniać do jutra jak nie dłużej. Musisz po prostu sprawdzić na sobie pod moim okiem co możesz brać i w jakich dawkach, co na Ciebie działa dobrze a co źle.

Odnośnie Trenbolonu, który stosowałeś: nie dziwię się, że efekty były słabe, gdyż bardzo agresywny i szybko działający krótki estr Acetat powinno stosować się conajmniej co 2 dni a najlepiej codziennie. W Twoim przypadku zdecydowanie lepiej spróbować Enantan około 150-200mg w tyg. lub Hexahydrobenzylcarbonate (hexahydrobenzylowęglan) 100-150mg tyg. - choć jest bardzo drogi i trudno dostępny.

Grzesiek83
Hej,
Jasne, jak najbardziej jest za testowaniem właściwego doboru na żywo, tylko od czegoś muszę zacząć. Chciałbym przygotować sobie zestaw startowy na powiedzmy 5 tyg. po czym zrobić badania i wprowadzić modyfikacje.
Pisząc o poprzednim układzie cyklu, tylko chciałem unaocznić jak wyglądał, nie chciałem go odtwarzać 1:1 (w układzie tygodni).
W Twojej propozycji trochę mnie przeraziła ilość testosteronu (1000 mg), więc zacząłbym delikatniej.
Zastanawiam się nad użyciem Blend 450 z Euro-Pharmacies (https://euro-sterydy.pl/product/blend-4 ... -200-deca/) po 2 ml na tydzień (więc będzie 500 teścia i 400 Nondrolonu), do tego 500 ml Bolda, a reszta jak pisałem wcześniej (HCG, Proviron i Aromasin).
Ale oczywiście zdaję się na Twoje rady, bo dla mnie nawet po tylu latach to magia
Dzięki
Awatar użytkownika
Trener21
Nie musisz od razu stosować 1000mg testosteronu - to jedna z opcji by mocniej progresować w okresie masowym jednocześnie używając Boldenon/Masteron, ale może okazac się, że bardzo mocno aromatyzujesz i wystarczy Tobie 500mg Testo.

Spróbuj zacząć tak jak pisałeś:
1) Blend 450 2ml / tydz
2) Bold 500ml / tydz
3) Proviron daruj sobie, niech wątroba odpocznie, apetyt może wzrośnie - musisz jeść BARDZO DUŻO ale zdrowo i przede wszystkim lekkostrawnie i jak najmniej objętościowo czyli np. zamiast 400g ziemniaków - 100g ryżu lub zamiast 100g ryżu - 80-100g kaszy manny. Lekkostrawne białko w postaci białych chudych ryb, białek jaj (Farma Białka - kryptoreklama), czasami piersi z kury lub indyka a nawet mięso z nóżek kuraczaka mimo, że tłustsze od piersi to dużo łatwiej strawne.
4) Aromasin...? Chyba nie zrozumiałeś, że Estradiolu będziesz potrzebował nieco więcej na masie a Boldenon zwłaszcza w dawce 500mg zabije go. Nie bierz Aromasinu!

Po 4-5tyg na takich dawkach zrób badania: morfologia, estradiol, prolaktyna, profil lipidowy, ALAT, ASPAT - wyniki do mnie do analizy.

Grzesiek83
Bardzo dziękuję
ODPOWIEDZ