Kończę czytać fajna książkę "jelita, mózg i spółka", mnóstwo ciekawej wiedzy.
Panowie jakie polecacie probiotyki w formie profilaktycznego wsparcia dla organizmu dla osoby ogólnie zdrowej i czy w ogóle warto przyjmować cały rok? W diecie mam regularnie kapustę kiszoną, inne kiszonki, kefir, jogurt naturalny ale z tego co przeczytałem gotowe probiotyki lepiej dostarczają nam te bakterie
Probiotyki
-
Cześć,David pisze: ↑24 października 2023, 11:32 - wt Kończę czytać fajna książkę "jelita, mózg i spółka", mnóstwo ciekawej wiedzy.
Panowie jakie polecacie probiotyki w formie profilaktycznego wsparcia dla organizmu dla osoby ogólnie zdrowej i czy w ogóle warto przyjmować cały rok? W diecie mam regularnie kapustę kiszoną, inne kiszonki, kefir, jogurt naturalny ale z tego co przeczytałem gotowe probiotyki lepiej dostarczają nam te bakterie
Zgadzam się z stwierdzeniem, że jelita to drugi mózg.
Tak warto to robić by chociaż zapewnić organizmowi te podstawowe bakterie, wtedy możesz użyć probiotyków takich jak :
- SWANSON PROBIOTYKI
- NOW Foods Probiotyk
lub Lab One N°1 Probiotic
Warto stosować je naprzemiennie.
Jeśli chodzi o pożywienie, ciężko jest przyjąć wszystkie bakterie, wręcz jest to nie możliwe akurat w tym przypadku.
Probiotyki również powinniśmy stosować okresowo, by organizm za mocno nie przyzwyczaił się.
Jeśli chodzi natomiast, gdy masz konkrenty problem x, wtedy potrzeba konkretnych szczepów bakterii, nie takich kompleksów jak wyżej podałem.
Pozdrawiam D.A.
Forum PREMIUM Aktywowane - jeśli zależy Tobie na najlepszych efektach, idealnych rozpiskach 1:1 cykli, diety, badań, nie chcesz zrobić sobie krzywdy. To jest dla Ciebie.
Aby otrzymać, więcej szczegółów napisz prywatną wiadomość
Aby otrzymać, więcej szczegółów napisz prywatną wiadomość