Odchudzanie 40 latki

Dietetyk-Andrula
Mtbfrend pisze: 26 września 2023, 22:16 - wt Cześć pisze so was mam pytanie co mogę zrobić oprócz deficytu kalorycznego aby wspomóc się w odzyskaniu sylwetki. Mam 43 lata urodziłam 2 dzieci wiem że można pomoc sobie w inny sposób, proszę o podpowiedź w sprawach terapii zastępczej dla kobiet, piszę z konta męża ale wiem że mogę znaleźć tu pomoc, pozdrawiam serdecznie.
Cześć, przede wszystkim deficyt, jeśli deficyt jest odpowiednio ułożony, to powinnaś gubić 0,5kg minimum tygodniowo.

Jeśli nie jest tak to źle coś robisz.

Deficyt oraz aktywność fizyczna. Kobiety które chcą być zdrowe i piękne. Nie powinny stosować środków anabolicznych.

Jeśli masz problemy z rzuceniem wagi, zbadaj przede wszystkim cały panel tarczycowy. U wielu kobiet, a już po ciąży często tarczyca staje się problematyczna, a nawet nie zdają sobie z tego sprawy.

Jak już ogarniesz diete na takim poziomie, by gubić 0,5kg min. tygodniowo to można pomyśleć o T4 T3, natomiast jeśli po prostu chcesz mieć zdrową sylwetkę, to jestem pewien że tego nie potrzebujesz. Inna sprawa, jeśli chcesz mieć tkankę tłuszczową na poziomie zawodniczek. Wtedy to oczywiste, że "terapia zastępcza" jak to opisałaś bęedzie mieć miejsce.

Natomiast jak piszę, na pewno zależy Tobie na zgubieniu kilku kilogramów, czucie się lepiej z samą sobą, natomiast nie wiesz w sumie jak poprawnie się za to zabtrać i masz nadzieję, że środki tutaj pomogą. To niestety tak nie ma : (

Polecam Tobie przede wszystkim zacząć uczęszczać chociażby na siłownie, lub nawet fitnes, ew. ćwiczenia w domu. Natomiast trzymanie michy, dieta to będzie fundamentalny powód do gubienia kilogramów..

Dlatego jeśli masz z tym problemy, to warto poporsić odpowiedniego trenera, by Tobie w tym pomógł.

Pozdrawiam D.A.
Forum PREMIUM Aktywowane - jeśli zależy Tobie na najlepszych efektach, idealnych rozpiskach 1:1 cykli, diety, badań, nie chcesz zrobić sobie krzywdy. To jest dla Ciebie.
Aby otrzymać, więcej szczegółów napisz prywatną wiadomość
ODPOWIEDZ