PIERWSZY CYKL
Witam planuje pierwszy cykl
w życiu wybrałem testosteron Propionat . Proszę o pomoc w doborze dawki i co ile dni. Dorzucić do tego hcg? I wrazie gino mieć pod ręką nolvadex? Myślałem o 80 mg e2d będzie dobrze długość ok 12 tygodni po cyklu oczywiście clomid ile i jaki czas ? Pozdro

Hej,Sebo87 pisze: ↑13 marca 2023, 23:19 - pn Witam planuje pierwszy cyklw życiu wybrałem testosteron Propionat . Proszę o pomoc w doborze dawki i co ile dni. Dorzucić do tego hcg? I wrazie gino mieć pod ręką nolvadex? Myślałem o 80 mg e2d będzie dobrze długość ok 12 tygodni po cyklu oczywiście clomid ile i jaki czas ? Pozdro
Zapoznaj się z tymi artykułami:
viewtopic.php?t=2455
viewtopic.php?t=2445
viewtopic.php?t=2363
viewtopic.php?t=2214
viewtopic.php?t=2216
Kolejna rzecz badania przed cyklem morfologia, estradiol, prolaktyna, Testosteron, progesteron, LH, FSH, panel tarczycowy, panel lipidowy i wątrobowy, kreatynina.
Cykl 12 tygodni jest bez sensu, minimum 16 tygodni +. Narobisz bałaganu w hormonach i spadki będą tak samo jak przyrosty, czyli praktycznie żadne.
Dodatkowo musisz wziąć pod uwagę, że nie każdy po cyklu się odblokuje, wiec może być tak że zostaniesz na Testosteronie na cały czas.
Płodność też może być zaniżona jak i może wystąpić bezpłodność.
Rozumiem, że przemyślałeś wszystko?
Jaki jest Twój staż treningowy?
Jak wygląda dieta? Treningi?
Bez tych rzeczy nie ma co wchodzić. Tylko z dopietymi tymi rzeczami ma to sens inaczej szkoda zdrowia i pieniędzy.
Środki to nie magia tylko dodatek.
Dawki zależne od celu, pod to dobieramy dawki.
Potrzebujesz dodatkowo HCG na cały cykl, kontrola estradiolu exe, prolaktyny cabaser.
Jeśli będziesz pilnował badań to Gino nie wystąpi.
Odblok po cyklu układamy, a nie w trakcie cyklu. Wszystko pod badania.
Pozdrawiam serdecznie,
BodyHelp
A wiec mam 35 trenuje ok 1,5 roku aktualnie 4 razy w tygodniu
Dieta 3200 kcl B160 T107 W400 jem zdrowo waże 81 kg 179cm
Dzieci już mam więcej nie planuje.
Mam badania grudniowe które wykonałem sam dla siebie mógłbyś rzucić okiem aktualnie nowe bedę mógł wykonać za jakieś 2 tygodnie ponieważ jestem nowy w Kanadzie i musze ogarnąć jak gdzie tu to załatwić .
Oczywiście artykuły z chęcią przeczytam.
Mam badania grudniowe które wykonałem sam dla siebie mógłbyś rzucić okiem aktualnie nowe bedę mógł wykonać za jakieś 2 tygodnie ponieważ jestem nowy w Kanadzie i musze ogarnąć jak gdzie tu to załatwić .
- Załączniki
-
- Screenshot_20230314_210155_Drive.jpg
- (588.67 KiB) Nie pobierany
-
- Screenshot_20230314_210112_Drive.jpg
- (524.37 KiB) Nie pobierany
-
- Screenshot_20230314_205821_Drive.jpg
- (523.05 KiB) Nie pobierany
Ostatnio zmieniony 20 marca 2023, 02:20 - pn przez Sebo87, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli planujesz odblok to warto by było dorobić jeszcze lh, FSH, TSH i to co pisałem bodajże wyżej Tobie.Sebo87 pisze: ↑14 marca 2023, 23:19 - wt A wiec mam 35 trenuje ok 1,5 roku aktualnie 4 razy w tygodniu
Zwiększ nawodnienie w ciągu dnia do minimum 5l wody.
Uważasz, że to już czas na testosteron? W półtorej roku niekoniecznie wykorzystałeś swój potencjał naturalny.
Procesów fizjologicznych nie przeskoczysz.
Generalnie co planujesz na chwilę obecną, masę?
Jeśli to pierwszy cykl to zdecydowanie sam testosteron + do tego HCG, exe, cabaser, provi.
+ Oczywiście suplementacja prozdrowotna.
viewtopic.php?p=27881#p27881
Jeśli chodzi o dawki to na start możesz zacząć od 250mg tygodniowo i stopniowo podnosić.
Pierw dieta i trening a środki podnosimy ma samym końcu.
Po 2 tygodniach od rozpoczęcia cyklu badania: morfologia, testosteron, prolaktyna, estradiol.
Wtedy dobierzemy dawki ia.
Iniekcje co 2 dni, jeśli chodzi o propa.
HCG 300e3d
A ia exe/cabaser według badań.
Pozdrawiam serdecznie,
BodyHelp
- TrainingAddict
Przemyśl temat bo zabawa na bombie po paru latach jest po prostu wkórwiająca na pewnym etapie jak już osiągniesz swoje cele a dalej trzeba bawić się w manualne kontrolowanie wszystkiego wydawać kasę i kombinować źródła.
Powiem ci w retrospekcji sam po sobie że jak bym poczekał 4 lata to najprawdopodobniej byłbym w tym samym miejscu co teraz.
Sorry że się żale ale zrobiłem podobnie w 2017 jak ty teraz chcesz
Powiem ci w retrospekcji sam po sobie że jak bym poczekał 4 lata to najprawdopodobniej byłbym w tym samym miejscu co teraz.
Dobra technika: retrakcja, regresja, anihilacja, masturbacja (potreningowa)
-
Mądrze napisane. A BodyHelp super też Ci wyjaśnił co i jak, więc decyzja należy do Ciebie Seba.TrainingAddict pisze: ↑15 marca 2023, 12:05 - śr Przemyśl temat bo zabawa na bombie po paru latach jest po prostu wkórwiająca na pewnym etapie jak już osiągniesz swoje cele a dalej trzeba bawić się w manualne kontrolowanie wszystkiego wydawać kasę i kombinować źródła.
Forum PREMIUM Aktywowane - jeśli zależy Tobie na najlepszych efektach, idealnych rozpiskach 1:1 cykli, diety, badań, nie chcesz zrobić sobie krzywdy. To jest dla Ciebie.
Aby otrzymać, więcej szczegółów napisz prywatną wiadomość
Aby otrzymać, więcej szczegółów napisz prywatną wiadomość
- TrainingAddict
Exe to substancja czynna w leku aromasin (na zbicie estrogenu)
Provi to od nazwy leku wycofanego z produkcji proviron który służy do obniżania SHBG i poprawy libido
Provi to od nazwy leku wycofanego z produkcji proviron który służy do obniżania SHBG i poprawy libido
Dobra technika: retrakcja, regresja, anihilacja, masturbacja (potreningowa)
Inhibitory aromatazy;
viewtopic.php?t=2612
Proviron jak kolega wyżej napisał.
Pozdrawiam serdecznie,
BodyHelp