nie wiem czy ja to dobrze liczę, ale po rozcieńczeniu 1:25 (5mg/10ml) mamy: 5mg na 250mlfranki pisze: ↑05 grudnia 2022, 10:52 - pnCzesc, dzieki za odpowiedz,Forin pisze: ↑02 grudnia 2022, 18:38 - pt
50% ogółu facetów posiada gruczoły tzw. gyno. Chodzi o to, aby się nie powiększały.
Gyno mogło się powiększyć tutaj od zwiększonych estrogenów lub prolaktyny. (w tym przypadku - bo generalnie również od np. igf-1).
Byłeś już wcześniej na dece? W praktyce niektórzy nie ruszają 19nors (deka/tren) z uwagi na gyno, niezależnie od poziomu hormonów.
Tak na marginesie - jeśli przy 500mg/wk bolda zbijałeś jeszcze estrogeny przy pomocy letro i były w normie- to dziwne, ale nie można wykluczyć, że bardzo mocno aromatyzujesz. Jak dawkowałeś letro?
Moim zdaniem już Ci się nie pomniejszy jeśli nie pomógł tamoxifen przez te pare tygodni.
Mozesz zobić sobie następny cykl na master onie - jest to pierwotnie lek na raka piersi (SERM jak tamoxifen) i są osoby twierdzące, że cofnął im gyno, ale jest to mały % użytkowników.
tak do nie moj pierwsyz cykl na dece. wczesniej tez sie zdarzylo takie swedzenie, ale guzki sie nie pojawily. myslalem ze to jakies moje przewrazliwienie, ale moze faktycznie deka wywoluje taki objaw.
Letr mam plynne (5mg/10ml), rozcienczone w proporci 1:25, i bralem dawke 0.2 ml. na poczatku malutko - 1/tydzien. Po rozpczeciu sie objawow bralem codziennie przez moze 3 tygodnie.
0.2ml to będzie wtedy 0,004mg - bardzo mało letro
napisz proszę ile było przed letro, ile po, jeśli masz takie wynikiJak poszly badania to estro bylo 116 (N:41-159) wiec norma ale wciaz duzo.
trudno powiedzieć, bo przy tak dobranych dawkach ("boldka (ok.500mg/w), deki(160/w) i enantatu (440mg/w)") nie powinieneś mieć żadnych problemów z wysokim estro (a raczej niskie e2) - wątpie trochę w ich autentyczność (czy to jest to co napisano - w rzeczywistości możesz być na większej dawce test/deca niż myślisz).To pewnie, w przyszlosci, pozostaje mi branie letro systematycznie podczas cyklu i monitorowanie estro
Lepiej stosować aromasin/arimidex, niż letro.
jeśli masz pewność, że masz niskie estrogeny i prolaktyne to nie musisz podawać tamoxifen - nic już nie daJeszcze jedno pytanko, jak teraz juz bralem tamoxifen, musze go wcaiz podawac do odbloku czy juz wystarczy hcg a pozniej clomid?
ogólnie to biorąc pod uwagę boldenon oraz decanoate nandrolonu (najdłuższe estry, trzymają jeszcze ~4 tygodnie) to pociągnął bym sam testosteron 4 tygodnie,Odblok chcialem zaczac tak dwa tygodnie po ostatniej iniekcji, zeby poziom tescia troche opadl. To dobra strategia czy mozna od razu HCG?
tak, dwa tygodnie jesteś jeszcze na testosteronie, ale HCG możesz zacząć 2 tygodnie przed końcem testosteronu i pociągnąć 2tyg po ostatniej iniekcji testosteronu (razem 4 tygodnie) (minimum to 500iu e3d)