sam clomid na podniesienie testosteronu

Marek__
Posty: 1
Rejestracja: 21 września 2022, 11:20 - śr
Podzielę się informacjami bo jakby - jestem na tej drodze - tzn. HTZ i jako pierwszy rzut od Androloga - zasugerowalem sam Cytrynian Klomifenu - dawka 25/ed
test przed: 307 ng/dl (249 - 836 ng/dl)
test po miesiącu: 1133,00 ng/dl (249 - 836 ng/dl)
poszlo tez estro do góry do wartości: 61,40 pg/ml (11.3 - 43.2 pg/ml)

przy czym u mnie LH i FSH przed bylo w niskich wartosciach:
FSH 2.38 mIU/ml (1.5 - 12.4 mIU/ml)
LH 1.66 mIU/ml (1.7 - 8.6 mIU/ml)

zszedłem z dawką do 25 co drugi dzień i test się unormował na poziomie 826 ng/dl
przy czym estro dalej wysokie: 73.8 (11.3 - 43.2 pg/ml)

Cyfry to jedna sprawa a najwazniejszy aspekt- sampoczucie - tutaj niestety zmiany są "kosmetyczne" - co zresztą jakby potwierdza "obiegową opinię", że klomid w HTZ działa jedynie na papierze - możliwe, że po prostu ten poziom estro mi zabija wszelakie możliwe benefity.... ale wszystko się kieruje jednak w stronę -> TRT + ewentualne korygowanie tego estro, żeby znaleźć najlepszy punkt.
Steroidologia
Posty: 3603
Rejestracja: 30 września 2019, 20:44 - pn
mac10 pisze: 19 września 2022, 21:54 - pn
Steroidologia pisze: 19 września 2022, 19:52 - pn
mac10 pisze: 19 września 2022, 17:00 - pn Jak w tytule -ktos próbował z niższych wartości widełek do np średnich na samym clomidzie?
Np 25 mg codziennie czy też co drugi dzień ?
Pomaga - ale clomid jest inwazyjny , strasznie działa mocno na ciśnienie gałki ocznej , jest to bardzo nie zdrower zwłaszcza u ludzi co maja wady wzroku - ja bym tu bardziej poszedł w HMG dawka 10 iu co drugi dzień na okres 5-6 tyg zdziała cuda
Menopur jest to lek substancją czynną ktrego jest menotropina (ludzka gonadotropina menopauzalna, hMG) o działaniu folikulotropowym i lutenizującym. U kobiet pobudza wzrost i dojrzewanie pęcherzyków Graafa oraz nasila syntezę estradiolu. U mężczyzn stymuluje proces spermatogenezy.

Skałd: 1 fiolka z proszkiem zawiera wysoko oczyszczoną menotropinę (Menotropinum) (ludzką gonadotropinę menopauzalną, hMG) w ilości odpowiadającej 150 IU FSH (hormon folikulotropowy) i 150 IU LH (hormon luteinizujący).

5 fiołek w aptece 720 zł czyli na 5 miesięcy starczy dobrze odczytuje?
Przy tych dawkach 3 falkony Menopur 75 będą ok , daj znać jak zastosujesz : ) jestem ciekaw
Steroidologia
Posty: 3603
Rejestracja: 30 września 2019, 20:44 - pn
mac10 pisze: 20 września 2022, 13:54 - wt
Dietetyk-Andrula pisze: 20 września 2022, 10:10 - wt
mac10 pisze: 19 września 2022, 17:00 - pn Jak w tytule -ktos próbował z niższych wartości widełek do np średnich na samym clomidzie?
Np 25 mg codziennie czy też co drugi dzień ?
Raczej średni pomysł i na pewno nie długotrwały, a byłeś na cyklu i masz teraz niski T?

Czy po prostu po wynikach badań wyszedł niski T.?

HCG, Hcm mógłbyś spróbować, lecz nie oczekuj cudów.
Jeśli chcesz czuć podniesiony T. to rzeczywiście TRT jest potrzebne.

Pozdrawiam D.A.
Test w widełkach ale bardziej nisko niż wysoko
Mam 43 lata i chciałem lekko podbić ,polepszyć trochę regenerację i samopoczucie
Nie oczekuje wielkich zmian,dużego wzrostu testa itp.
Steroideologia polecił hmg 10iu co drugi dzień
HMG ci pomoże - nie będzie to kop jak na TRT ale zrobi robotę po paru dniach juz poczujesz różnicę
szpinakowychudzielec
Posty: 122
Rejestracja: 09 czerwca 2021, 17:17 - śr
Jakos ze 3 lata temu pewien doktor o nazwisku Rabijewski mi przypisal odpowiednik Clostilbegyt.
Sumarycznie nie wzialem tego. Poczytalem wczesniej i pogrzebalem w necie o tym podejsciu. Duzo ludzi ktorzy sprobowali tej terapii pisalo ze skonczylo sie na zwiekszaniu dawki, hustawkach nastrojow, stanach depresyjnych. Wiec ja sobie ten temat odpuscilem.
Dietetyk-Andrula
Posty: 2107
Rejestracja: 25 stycznia 2022, 04:56 - wt
szpinakowychudzielec pisze: 22 września 2022, 07:34 - czw Jakos ze 3 lata temu pewien doktor o nazwisku Rabijewski mi przypisal odpowiednik Clostilbegyt.
Sumarycznie nie wzialem tego. Poczytalem wczesniej i pogrzebalem w necie o tym podejsciu. Duzo ludzi ktorzy sprobowali tej terapii pisalo ze skonczylo sie na zwiekszaniu dawki, hustawkach nastrojow, stanach depresyjnych. Wiec ja sobie ten temat odpuscilem.
Wiesz jest różne podejście, trzeba o tym pamiętać że opinie innych nie zawsze są takie same jak u Ciebie. chociażby dużo poczytasz i dowiesz się w necie negatywnych skutków o izoteku, a z drugiej strony dużo pozytywów, więc kwestia mocno indywidualna.

Lekarze robią to jakie mają protokoły wyuczone i jak zazwyczaj co działało, więc tak :D
ODPOWIEDZ