Zastanów się na spokojnie, bo masz czas.
W razie pytań, wątpliwości pytaj śmiało!
Po to tu jesteśmy

Moderatorzy: Steroidologia, Forin, Dietetyk-Andrula
Kolego totalnie bez sensu! Po co masz płacić, przepłacać tyle za takie za przeproszeniem gówno i wyzysku?Kaszmir pisze: ↑23 czerwca 2022, 12:57 - czw Powitać, redukcja trwa, waga obecna 80kg kardio nadal nieobecne.
2.3g białka na kg masy ciala.
Zainteresowalem się ostatnio czymś co nazywa się zastępczą terapia testosteronem. Z racji tego że zaczynam obserwować pewne symptomy obniżenia testosteronu (występowały one już przed redukcja) to postanowiłem poczytać na ten temat. Trafiłem na klinikę w której taka terapia wraz z badaniami konsultacjami to koszt około 700 zł miesięcznie plus koszt testosteronu i ewentualnych iniekcji w przychodnidrogo nie drogo nie wiem, gdyby to było opłacalne nie tylko w aspekcie samopoczucia itp ale też w przyrostach to taki koszt mógł bym podjąć. Z tym że wyczytalem również że przy tej terapii iniekcje są niezbyt częste a dawki to minimalne minimum
Czy da się to jakoś obejść aby na terapi dostawac więcej? Czy to w ogóle o przysłowiową dupe rozbic?
Ogólnie - jeśli mocno zależy Tobie na sylwetce i masz w przyszłości chęci i zamysł na czystą masę to najlepiej jakbyś był już zredukowany.
Co do redukcji to chce zejść do 75. Ogólnie chciałbym latać w wadze lekkiej. Więc start budowy był by pewnie od wagi na poziomie 72-75 do 80 myślę.Chociaż pewnie apetyt będzie rósł w miarę jedzeniaDietetyk-Andrula pisze: ↑23 czerwca 2022, 17:28 - czwOgólnie - jeśli mocno zależy Tobie na sylwetce i masz w przyszłości chęci i zamysł na czystą masę to najlepiej jakbyś był już zredukowany.
Natomiast jeśli zależy Tobie na lepszej regeneracji oraz na czasie to mógłbyś już zacząć.
Generalnie Trenerzy chętniej polecają najpierw być zredukowanym, a później przejść na środki, ponieważ jest łatwiej to wszystko kontrolować i zacząć mase. Tyle w temacie, nie ma zasady, że musisz być zredukowany, jest kilka szkół i nie ma idealnego rozwiązania.
Owszem jest o czym myśleć, chociaż już wiem że ta terapia to bzdura
Możesz dorzucić jeszcze badanie nerekKaszmir pisze: ↑24 czerwca 2022, 00:09 - ptOwszem jest o czym myśleć, chociaż już wiem że ta terapia to bzdurapytanie teraz tylko czy zacząć już pod Wasza opieka czy nie
a co do badań to zbieram się pomału w głowie do ich zrobienia więc wkrótce wrzucę wyniki.
Morfologia
Próby wątrobowe
Lipidogram
Elektrolity
Glukoza
Insulina
TSH
FT3
FT4
Estradiol
Prolaktyna
Testosteron
Testosteron wolny
SHBG
LH
FSH
Kortyzol
PSA całkowity
To wszystkie badania jakie powinienem zrobić?
Dokładnie tak jest : ) Jeśli lubisz dobrze wyglądać, zależy Ci na sylwetce która robi wrażenie to jak najbardziej apetyt wzrasta : ]Kaszmir pisze: ↑24 czerwca 2022, 00:06 - ptCo do redukcji to chce zejść do 75. Ogólnie chciałbym latać w wadze lekkiej. Więc start budowy był by pewnie od wagi na poziomie 72-75 do 80 myślę.Chociaż pewnie apetyt będzie rósł w miarę jedzeniaDietetyk-Andrula pisze: ↑23 czerwca 2022, 17:28 - czwOgólnie - jeśli mocno zależy Tobie na sylwetce i masz w przyszłości chęci i zamysł na czystą masę to najlepiej jakbyś był już zredukowany.
Natomiast jeśli zależy Tobie na lepszej regeneracji oraz na czasie to mógłbyś już zacząć.
Generalnie Trenerzy chętniej polecają najpierw być zredukowanym, a później przejść na środki, ponieważ jest łatwiej to wszystko kontrolować i zacząć mase. Tyle w temacie, nie ma zasady, że musisz być zredukowany, jest kilka szkół i nie ma idealnego rozwiązania.to przysłowie dobrze tu pasuje
![]()
A powiedzcie mi jeszcze co w wypadku gdy nie mam możliwości sam zorganizować testosteronu? Tu również mogę liczyć na Wasza pomoc?BodyHelp pisze: ↑24 czerwca 2022, 04:31 - ptMożesz dorzucić jeszcze badanie nerekKaszmir pisze: ↑24 czerwca 2022, 00:09 - ptOwszem jest o czym myśleć, chociaż już wiem że ta terapia to bzdurapytanie teraz tylko czy zacząć już pod Wasza opieka czy nie
a co do badań to zbieram się pomału w głowie do ich zrobienia więc wkrótce wrzucę wyniki.
Morfologia
Próby wątrobowe
Lipidogram
Elektrolity
Glukoza
Insulina
TSH
FT3
FT4
Estradiol
Prolaktyna
Testosteron
Testosteron wolny
SHBG
LH
FSH
Kortyzol
PSA całkowity
Jeśli zrobisz badania i je wrzucisz to sprawdzimy wszystko i będziesz mógł spokojnie wchodzić jeśli będzie wszystko ok
Otrzymasz pełne wsparcie i pomoc w razie jakiś problemów, wiec bez obaw.
W takim razie masz dostęp do sklepów u góry strony, mianowicie;Kaszmir pisze: ↑24 czerwca 2022, 13:07 - ptA powiedzcie mi jeszcze co w wypadku gdy nie mam możliwości sam zorganizować testosteronu? Tu również mogę liczyć na Wasza pomoc?BodyHelp pisze: ↑24 czerwca 2022, 04:31 - ptMożesz dorzucić jeszcze badanie nerekKaszmir pisze: ↑24 czerwca 2022, 00:09 - pt
Owszem jest o czym myśleć, chociaż już wiem że ta terapia to bzdurapytanie teraz tylko czy zacząć już pod Wasza opieka czy nie
Morfologia
Próby wątrobowe
Lipidogram
Elektrolity
Glukoza
Insulina
TSH
FT3
FT4
Estradiol
Prolaktyna
Testosteron
Testosteron wolny
SHBG
LH
FSH
Kortyzol
PSA całkowity
Jeśli zrobisz badania i je wrzucisz to sprawdzimy wszystko i będziesz mógł spokojnie wchodzić jeśli będzie wszystko ok
Tak jak BodyHelp napisał, lecz niestety, aktualnie sklepy przeprowadzają "remonty" przez co niestety aktualnie nic nie zamówisz.. Z tego względu jeśli chciałbyś przez ten czas, gdy sklepy są nieczynne, mogę Tobie pomóc zorganizować Testosteron. Napisz wtedy do mnie na Priv i wszystko uzgodnimy : )Kaszmir pisze: ↑24 czerwca 2022, 13:07 - ptA powiedzcie mi jeszcze co w wypadku gdy nie mam możliwości sam zorganizować testosteronu? Tu również mogę liczyć na Wasza pomoc?BodyHelp pisze: ↑24 czerwca 2022, 04:31 - ptMożesz dorzucić jeszcze badanie nerekKaszmir pisze: ↑24 czerwca 2022, 00:09 - pt
Owszem jest o czym myśleć, chociaż już wiem że ta terapia to bzdurapytanie teraz tylko czy zacząć już pod Wasza opieka czy nie
Morfologia
Próby wątrobowe
Lipidogram
Elektrolity
Glukoza
Insulina
TSH
FT3
FT4
Estradiol
Prolaktyna
Testosteron
Testosteron wolny
SHBG
LH
FSH
Kortyzol
PSA całkowity