Witam,jak w temacie sterydów,pytanie czy wejść na trt pewnie bardzo długie czy na cykl?
Wiek 41 lat 169cm 74 kg.
Panowie pytanie proste co radzicie,libido w dupie samopoczucie hujowe mało snu regeneracja do dupy.
I tu moje pytanie co robić po pierwsze chciał bym wejść na teścia,ale tu jest jeden problem z badaniami,tu gdzie mieszkam Irlandia jest duży problem zrobić badania a jak już zrobisz to ich nie dostaniesz tylko lekarz ci o nich opowie i czekasz na nie nawet 3 tygodnie.
Jeżeli bym wszedł na trt co obserwować bez badań,i co ile i co bić?
Wiem ze zaraz będzie pojazd ze bez badań ale tutaj na prawde jest z tym lipa straszna,robię to na swoją odpowiedzialność jak każdy który wali bombę,wiele lat wcześniej tez każdy brał bez badań wiem ze czasy się zmieniają ale ni tu w Irlandii,jeżeli możecie podpowiedzieć co obserwować bede wdzięczny.
Cel nabranie trochę masy lepsze samopoczucie trening 3-4 razy w tygodniu do tego po 10-15 tysięcy kroków dziennie micha Ok .
Dzięki pozdrawiam
TrT czy cykl?
Moderatorzy: Steroidologia, Forin, Dietetyk-Andrula
-
Nie ma problemu z badaniami w Irlandii, robilem kilka razy juz i caly czas dostaje wyniki na maila.
Ogarnij gdzies Polska klinike badz polskiego gp i zrob badania prywatnie, po tygodniu oczekiwania bedziesz mial wyniki.
Pozdr
Ogarnij gdzies Polska klinike badz polskiego gp i zrob badania prywatnie, po tygodniu oczekiwania bedziesz mial wyniki.
Pozdr
-
Cześć kolego,Pinio pisze: ↑19 czerwca 2022, 21:09 - ndz Witam,jak w temacie sterydów,pytanie czy wejść na trt pewnie bardzo długie czy na cykl?
Wiek 41 lat 169cm 74 kg.
Panowie pytanie proste co radzicie,libido w dupie samopoczucie hujowe mało snu regeneracja do dupy.
I tu moje pytanie co robić po pierwsze chciał bym wejść na teścia,ale tu jest jeden problem z badaniami,tu gdzie mieszkam Irlandia jest duży problem zrobić badania a jak już zrobisz to ich nie dostaniesz tylko lekarz ci o nich opowie i czekasz na nie nawet 3 tygodnie.
Wiem ze zaraz będzie pojazd ze bez badań ale tutaj na prawde jest z tym lipa straszna,robię to na swoją odpowiedzialność jak każdy który wali bombę,wiele lat wcześniej tez każdy brał bez badań wiem ze czasy się zmieniają ale ni tu w Irlandii,jeżeli możecie podpowiedzieć co obserwować bede wdzięczny.
Cel nabranie trochę masy lepsze samopoczucie trening 3-4 razy w tygodniu do tego po 10-15 tysięcy kroków dziennie micha Ok .
Dzięki pozdrawiam
Od razu na wstępie Ci powiem, że Testosteron to nie złoty lek, po którym będziesz zajebiście się czuł, miał zajebistą reg, że wystarczy będzie Ci kilka godzinek snu i będziesz gotowy do działania.. - także od razu to Ci rozjaśnię, bo sam też tak myślałem, a potem jest spore rozczarowanie..
Bo przede wszystkim jeśli teraz, nie stosując Testosteronu, nie dbasz o SEN = REGENERACJA = LEPSZE SAMOPOCZUCIE = ENERGIA = LIBIDO. To żaden środek nie pomoże.
Już nie wspomnę o dopiętej reszcie na ostatni guzik czyli micha + trening.
Natomias tak czy siak, musisz pamiętać że Testosteron wcale nie daje lepszego samopoczucia.. czy tam chociażby masy, masa zależy jakie masz makro w diecie.. A lepsze samopoczucie to chociażby sen, o którym wspomnialeś, że masz go mało..
Ogarnij te rzeczy najpierw, a później można pomyśleć. Byś wchodził na środki był w pełni zdrowy, pełen energii itd. a nie na odwrót, by to nie wyszła ucieczka przez problemy w Teścia, bo po prostu się zawiedziesz.. - niestety aż tak on nie działa
Życzę Tobie dobrego dnia : ) Pozdrawiam D.A.
Dietetyk-Andrula pisze: ↑20 czerwca 2022, 05:12 - pnCześć kolego,Pinio pisze: ↑19 czerwca 2022, 21:09 - ndz Witam,jak w temacie sterydów,pytanie czy wejść na trt pewnie bardzo długie czy na cykl?
Wiek 41 lat 169cm 74 kg.
Dzięki pozdrawiam
Od razu na wstępie Ci powiem, że Testosteron to nie złoty lek, po którym będziesz zajebiście się czuł, miał zajebistą reg, że wystarczy będzie Ci kilka godzinek snu i będziesz gotowy do działania.. - także od razu to Ci rozjaśnię, bo sam też tak myślałem, a potem jest spore rozczarowanie..
Bo przede wszystkim jeśli teraz, nie stosując Testosteronu, nie dbasz o SEN = REGENERACJA = LEPSZE SAMOPOCZUCIE = ENERGIA = LIBIDO. To żaden środek nie pomoże.
Natomias tak czy siak, musisz pamiętać że Testosteron wcale nie daje lepszego samopoczucia.. czy tam chociażby masy, masa zależy jakie masz makro w diecie.. A lepsze samopoczucie to chociażby sen, o którym wspomnialeś, że masz go mało..
Ogarnij te rzeczy najpierw, a później można pomyśleć. Byś wchodził na środki był w pełni zdrowy, pełen energii itd. a nie na odwrót, by to nie wyszła ucieczka przez problemy w Teścia, bo po prostu się zawiedziesz.. - niestety aż tak on nie działa
nie zgodzę się, że teść nie daje lepszego samopoczucia.
jeśli ktoś ma niedobór teścia, to wyrównanie jego poziomu przez TRT robi robotę.
ale oczywiście sen, regeneracja i micha ma równie duży wpływ.
-
Fakt, może dać lepsze samopoczucie, ale :Tom29 pisze: ↑20 czerwca 2022, 17:01 - pnDietetyk-Andrula pisze: ↑20 czerwca 2022, 05:12 - pnCześć kolego,Pinio pisze: ↑19 czerwca 2022, 21:09 - ndz Witam,jak w temacie sterydów,pytanie czy wejść na trt pewnie bardzo długie czy na cykl?
Wiek 41 lat 169cm 74 kg.
Dzięki pozdrawiam
nie zgodzę się, że teść nie daje lepszego samopoczucia.
jeśli ktoś ma niedobór teścia, to wyrównanie jego poziomu przez TRT robi robotę.
ale oczywiście sen, regeneracja i micha ma równie duży wpływ.
- Jeśli ktoś śpi 3-5 godzin, ciężko pracuje 12h, jest przemęczony, w wolnym czasie siedzi na dupie i ogląda TV przy tym popijając browary, a największa aktywność to pójście do sklepu po zakupy( Nie mówie tutaj o autorze postu) to w takim przypadku u osoby Testosteron tylko może wpłynąć negatywnie poprzez zwiększenie depresji, bo te stany skądś się biorą..
Najlepszy lek to:
Po prostu zmiana wewnetrzna i chęć zmiany swojego życia..
Testosteron prawda może być fajnym wsparciem, jednak nie uciekajmy się do środków na samym początku.
Spróbujmy najpierw poprwić naturalnie swój wynik ,poprzez aktywność, dbanie o sen, kolega napisał że ma mało snu..
Przykład chociażby sam teraz jestem na dawce 250-350mg Testosteronu week, jestem na długiej, jak i końcówce reduckji dbam o całą resztę, a połowe dnia jestem już po prostu w połowie dnia zirytowany, energia również średnio i wcale nie mam aż tak świetnego samopoczucia.. wręcz odwrotnie, więc trzeba zadbać o każdy aspekt
Także zauważyłem, że Testosteron jak i inne środki są postrzegane przez ludzi "nie w temacie", że ok. "gdybym brał towar, też bym tak wyglądał" lub że wezmą teścia i będą wyglądać jak Hardkorowy Koxu, czy Pudzian..
Sam gdy zaczynałem swoją przygodę z Testosteronem, sądziłem że bardzo szybko zrobię progress, że na samym Testosteronie będę wyglądać jak Kulturysta

Testosteron, jak i środki mogą być fajnym dodatkiem do całej układanki, a w ostateczności jeśli ktoś ma nisko ten Testosteron to i nawet lekarstwem..
Może, źle ubrałem to w słowa, lub źle się zrozumieliśmy : )
Witam ponownie.
Napisałem ze trening jest micha jest trzymana w 90% czysta micha,w niedziele podjadam.
Pracuje po 9 godzin,nie siedzę na dupie po pracy staram się być aktywny,tu gdzie mieszkam mam w koło siebie góry,lasy ocean i jeziora,surfing,długie spacery z psem,wędrówki po górach.
A sen nie wiem co jest nie tak śpię po 5-6 godzin nie wiem o co kaman,mogę się położyć i nie usnę a jak usnę to z automatu budzę się po 5-6 godzinach,
Chce wejść na trt i jest to mój wybór,mam 41 lat i w tym wieku jest już to troszkę wskazane,nie chce być kulturysta ani żadnym pudzianem po prostu dla lepszego życia dla lepszego siebie i tyle.
DIeki pozdrawiam
Napisałem ze trening jest micha jest trzymana w 90% czysta micha,w niedziele podjadam.
Pracuje po 9 godzin,nie siedzę na dupie po pracy staram się być aktywny,tu gdzie mieszkam mam w koło siebie góry,lasy ocean i jeziora,surfing,długie spacery z psem,wędrówki po górach.
A sen nie wiem co jest nie tak śpię po 5-6 godzin nie wiem o co kaman,mogę się położyć i nie usnę a jak usnę to z automatu budzę się po 5-6 godzinach,
Chce wejść na trt i jest to mój wybór,mam 41 lat i w tym wieku jest już to troszkę wskazane,nie chce być kulturysta ani żadnym pudzianem po prostu dla lepszego życia dla lepszego siebie i tyle.
DIeki pozdrawiam
Gdzie mieszkasz w IE?ja na zadupiu w kerry,polski lekarz był ale się zmył bo leczył panadolem i sprajtem jak wszyscy tutaj,postaram się coś ogarnąć ale tutaj w moich stronach bieda z polskimi placówkami.Sergio140282 pisze: ↑19 czerwca 2022, 23:43 - ndz Nie ma problemu z badaniami w Irlandii, robilem kilka razy juz i caly czas dostaje wyniki na maila.
Pozdr
-
Pinio pisze: ↑21 czerwca 2022, 21:53 - wt Witam ponownie.
DIeki pozdrawiam
Jasne, jeśli cała reszta jest trzymana.
Popraw w takim razie sen, dodaj przed snem do suplemetacji, suple ktore rzeczywiście działają i pomogą Ci usnąć..
-Melatonina
-Cynk 30mg
-Ashwaganda 400mg
-Magnez
-
Po takim pakiecie zasypiam w trimigał.. a też mam bardzo często problemy ze snem, że nie mogę usnąć..
Jeśli to jest pewna decyzja to jak najbardziej leć do większego miasta do Labu i wykonaj badania przed cyklowe:
-Morfologia
-Prolaktyna
-Estradiol
-Test wolny + całkowity
-LH
-FSH
-TSH
Dodatkowo możesz wrzucić tarczycę, jeśli dawno nie badałeś czyli T3+ T4 z antyciałami.
Wszystko, z wynikami na Forum : )
Dobrego dnia i nie czekaj, bo z doświadczenia wiem że się przedłuży i nic może z tego nie wyjść..
Pozdrawiam : ]