Po takim COMBO info śmiało możesz wchodzić i na solarium.
Ja powiem Ci że jak w tamtym roku byłem białasem, to po odkryciu Melanotanu i wbiciu może już przez kilka miesięcy hmm 5ml to jestem ala niezły włoch.. Także jeśli chcesz być fajnie opalony to naprawdę jest mega opcja : )
Pozdrawiam D.A. - A najlepsze że słońce mnie już nie jara na czerwono, ani razu nie spaliłem się na słońcu chociaż zdarzało się przeleżeć kilka godzin na plaży..
Melanotan 2- ktoś używa?
-
Forum PREMIUM Aktywowane - jeśli zależy Tobie na najlepszych efektach, idealnych rozpiskach 1:1 cykli, diety, badań, nie chcesz zrobić sobie krzywdy. To jest dla Ciebie.
Aby otrzymać, więcej szczegółów napisz prywatną wiadomość
-
To fakt. Opalasz się na brązowo. Skóra jest chroniona przed oparzeniem i tym samym zjaraniem się na czerwono.Dietetyk-Andrula pisze: ↑21 sierpnia 2022, 22:55 - ndz Po takim COMBO info śmiało możesz wchodzić i na solarium.
Ja powiem Ci że jak w tamtym roku byłem białasem, to po odkryciu Melanotanu i wbiciu może już przez kilka miesięcy hmm 5ml to jestem ala niezły włoch.. Także jeśli chcesz być fajnie opalony to naprawdę jest mega opcja : )
Pozdrawiam D.A. - A najlepsze że słońce mnie już nie jara na czerwono, ani razu nie spaliłem się na słońcu chociaż zdarzało się przeleżeć kilka godzin na plaży..
A czy podczas stosowania melanotanu pojedyncza sesje na solarce skracam ??
Chodzę na dość dobre lampy (po 8 min 2-4 x w mies i jestem dość mocno opalony)... jednak cena wedlug mnie wysoka bo bo 3 takie sesje i prawie stówka wydana ( w ciagu kilku miesiecy cena na tej solce wzrosła o 75% :\ ) ... stąd tez zaczalem rozważać melanotan aby skrócić i zmniejszyć może częstotliwość wizyt w solarium.
Dodam ze opalam sie dosc latwo i na brązowo (i nienawidze opalac sie na sloncu.... nudaaaaa
) i ze nie chce byc opalony jakbym wysmarował się bronzerem.
Chodzę na dość dobre lampy (po 8 min 2-4 x w mies i jestem dość mocno opalony)... jednak cena wedlug mnie wysoka bo bo 3 takie sesje i prawie stówka wydana ( w ciagu kilku miesiecy cena na tej solce wzrosła o 75% :\ ) ... stąd tez zaczalem rozważać melanotan aby skrócić i zmniejszyć może częstotliwość wizyt w solarium.
Dodam ze opalam sie dosc latwo i na brązowo (i nienawidze opalac sie na sloncu.... nudaaaaa

Hej,Lord pisze: ↑22 sierpnia 2022, 14:07 - pn A czy podczas stosowania melanotanu pojedyncza sesje na solarce skracam ??
Dodam ze opalam sie dosc latwo i na brązowo (i nienawidze opalac sie na sloncu.... nudaaaaa) i ze nie chce byc opalony jakbym wysmarował się bronzerem.
Nie musisz skracać- po prostu opalasz się do zadowalającego efektu.
Później dawka na podtrzymanie co 4-5 dni, a opalać się możesz rzadziej dla podtrzymania lepszego efektu.
Pozdrawiam serdecznie,
BodyHelp
-
Nie ma to znaczenia, po prostu nie spalisz się, jeśli chcesz być na słońcu 30 min to jesteś tyle, jeśli nie to nie.Lord pisze: ↑22 sierpnia 2022, 14:07 - pn A czy podczas stosowania melanotanu pojedyncza sesje na solarce skracam ??
Dodam ze opalam sie dosc latwo i na brązowo (i nienawidze opalac sie na sloncu.... nudaaaaa) i ze nie chce byc opalony jakbym wysmarował się bronzerem.
Wypełnisz się melanotanem i zobaczysz efekty : ) Wystarczy wtedy, może nawet że będziesz chodzić na 4 min, a będziesz nieźle opalony :]
Pozdrawiam D.A.
Forum PREMIUM Aktywowane - jeśli zależy Tobie na najlepszych efektach, idealnych rozpiskach 1:1 cykli, diety, badań, nie chcesz zrobić sobie krzywdy. To jest dla Ciebie.
Ogólnie jestem jasnej karnacji i naturalnie mam trochę takich piego-pieprzykow na ciele. Zawsze słońce mnie spiekało na czerowono i ogólnie ciężko mi się opalić mocniej. Po melanotanie faktycznie zero oparzeń itp. Fajnie widać jak człowiek normalnie w oczach ciemnieje. Jeśli chodzi o nowe zmiany barwnikowe czyli te piego-pieprzyki to wystąpiły tylko praktycznie w obrębie twarzy-dekoltu no i w obrębie genitaliów heh Na ciele praktycznie zero nowych. Czytałem, że najwięcej melanocytów, które właśnie wytwarzają melaninę jest na twarzy i sferze intymnej więc by się zgadzało. Ogólnie super środek ale te zmiany barwnikowe trochę zniechęcają ale to chyba naprawdę zależy od predyspozycji czy ktoś dostanie nowe czy nie. Tak doszedłem do wniosku, że po tym melanotanie to chyba najlepiej jak najszybciej wystawić się na działanie promieni uv, żeby organizm wykorzystał melanotan do ochrony/zabarwienia skóry. Czy przypadkiem nie jest tak, że "niewykorzystany" melanotan który krąży w organizmie ma tendencje do tworzenia zmian barwnikowych. Bez Uv nie ma bodźca.
Tak sobie myślę na swój sposób/logike ale zaznaczam, że to tylko moje wnioski i nie twierdzę, że tak musi być. Pozdrawiam
Tak sobie myślę na swój sposób/logike ale zaznaczam, że to tylko moje wnioski i nie twierdzę, że tak musi być. Pozdrawiam
-
Kojoto pisze: ↑23 sierpnia 2022, 15:11 - wt Ogólnie jestem jasnej karnacji i naturalnie mam trochę takich piego-pieprzykow na ciele. Zawsze słońce mnie spiekało na czerowono i ogólnie ciężko mi się opalić mocniej. Po melanotanie faktycznie zero oparzeń itp. Fajnie widać jak człowiek normalnie w oczach ciemnieje. Jeśli chodzi o nowe zmiany barwnikowe czyli te piego-pieprzyki to wystąpiły tylko praktycznie w obrębie twarzy-dekoltu no i w obrębie genitaliów heh Na ciele praktycznie zero nowych. Czytałem, że najwięcej melanocytów, które właśnie wytwarzają melaninę jest na twarzy i sferze intymnej więc by się zgadzało. Ogólnie super środek ale te zmiany barwnikowe trochę zniechęcają ale to chyba naprawdę zależy od predyspozycji czy ktoś dostanie nowe czy nie. Tak doszedłem do wniosku, że po tym melanotanie to chyba najlepiej jak najszybciej wystawić się na działanie promieni uv, żeby organizm wykorzystał melanotan do ochrony/zabarwienia skóry. Czy przypadkiem nie jest tak, że "niewykorzystany" melanotan który krąży w organizmie ma tendencje do tworzenia zmian barwnikowych. Bez Uv nie ma bodźca.
Ogólnie Melanotan nie powinien powodować tworzyć nowych piegów/ pieprzyków, a zwiększa pigment tych które już masz.. więc załóżmy aktualnie ich nie widzisz bo mają w sobie zbyt małą ilość pigmentu, a wstrzykując systematycznie melke, będą one ciemniejsze, Jednakże jeśli przestaniesz ją wbijać, oraz przestaniesz się opalać wszystko wróci do poprzedniego wyglądu : )
Ogólnie najlepiej przez 2 tyg się załadować fajnie melką, a później 30 min przed opalaniem wbić i opalać się, ja zuaważyłem wtedy najlepsze efekty : ]
Pozdrawiam D.A.
Cześć
Porzebuję porady, nigdy nie stosowałam melanotan2. Przeczytała wypowiedzi na forum i chciałabym tego spróbować jednak najpierw proszę o poradę. Mam 34 lata, mam naturalnie rude włosy, na nosie troche piegów mało widocznych, na ciele wcale. Jestem bardzo blada, nigdy się nie opalam a w ubiegłym roku jak spędziłam wiele godzin na słońcu to moja skóra została "spalona", mega mnie bolała przez ok 2-3 dni, byłam mocno czerwona. Po jakimś czasie zaczerwienienie zniknęło, po jakimś czasie zamiast czerwonego byłam leciutko opalona, wciąż mega blada jednak odrobinę mniej niz zwykle. W tym roku chcialabym sie trochę opalić. Z uwagi na to, iż nie ma opcji abym leżała po kilka h na słońcu, ponieważ i tak mój kolor będzie czerwony to chciałabym sprobować tego specyfiku. Proszę o poradę jak mogę to stosować. Efekt jaki chcialabym uzyskać jest taki, że będę lekko opalona, absolutnie nie zależy mi na mocnym efekcie. Proszę o poradę w jakich dawkach to stosować.

- TrainingAddict
Nie lepiej tobie po prostu wejść raz dziennie na solarium po kilka minut?angela89 pisze: ↑11 maja 2023, 13:00 - czw CześćPorzebuję porady, nigdy nie stosowałam melanotan2. Przeczytała wypowiedzi na forum i chciałabym tego spróbować jednak najpierw proszę o poradę. Mam 34 lata, mam naturalnie rude włosy, na nosie troche piegów mało widocznych, na ciele wcale. Jestem bardzo blada, nigdy się nie opalam a w ubiegłym roku jak spędziłam wiele godzin na słońcu to moja skóra została "spalona", mega mnie bolała przez ok 2-3 dni, byłam mocno czerwona. Po jakimś czasie zaczerwienienie zniknęło, po jakimś czasie zamiast czerwonego byłam leciutko opalona, wciąż mega blada jednak odrobinę mniej niz zwykle. W tym roku chcialabym sie trochę opalić. Z uwagi na to, iż nie ma opcji abym leżała po kilka h na słońcu, ponieważ i tak mój kolor będzie czerwony to chciałabym sprobować tego specyfiku. Proszę o poradę jak mogę to stosować. Efekt jaki chcialabym uzyskać jest taki, że będę lekko opalona, absolutnie nie zależy mi na mocnym efekcie. Proszę o poradę w jakich dawkach to stosować.
Dobra technika: retrakcja, regresja, anihilacja, masturbacja (potreningowa)
Melanotan ma to do siebie, że jeśli masz pieprzyki/ piegi to będą zdecydowanie bardziej widoczne ( będą nabierać ziemnego koloru). Podczas stosowania mt2 usta mogą zrobić się sine.angela89 pisze: ↑11 maja 2023, 13:00 - czw CześćPorzebuję porady, nigdy nie stosowałam melanotan2. Przeczytała wypowiedzi na forum i chciałabym tego spróbować jednak najpierw proszę o poradę. Mam 34 lata, mam naturalnie rude włosy, na nosie troche piegów mało widocznych, na ciele wcale. Jestem bardzo blada, nigdy się nie opalam a w ubiegłym roku jak spędziłam wiele godzin na słońcu to moja skóra została "spalona", mega mnie bolała przez ok 2-3 dni, byłam mocno czerwona. Po jakimś czasie zaczerwienienie zniknęło, po jakimś czasie zamiast czerwonego byłam leciutko opalona, wciąż mega blada jednak odrobinę mniej niz zwykle. W tym roku chcialabym sie trochę opalić. Z uwagi na to, iż nie ma opcji abym leżała po kilka h na słońcu, ponieważ i tak mój kolor będzie czerwony to chciałabym sprobować tego specyfiku. Proszę o poradę jak mogę to stosować. Efekt jaki chcialabym uzyskać jest taki, że będę lekko opalona, absolutnie nie zależy mi na mocnym efekcie. Proszę o poradę w jakich dawkach to stosować.
Stosowanie 200mcg każdego dnia. Z czasem można dawkę dźwignąć po czym przejść na dawkę "utrwalająca"
Trzeba uważać szczególnie na początku, bo mogą wystąpić uderzenia gorąca, czerwona twarz, czy ból brzucha jeśli dawka jest za duża.
Najlepiej stosować 30-45 minut przed planowanym opalaniem- chodź jeśli planujesz solarium/ opalanie bierz pierw je tydzień czasu, wtedy nie wystąpi spalona skóra, a opalenizna będzie ładna i o wiele szybsza.
Pozdrawiam serdecznie,
BodyHelp