Pierwszy cykl.

Moderatorzy: Steroidologia, Euro-Pharmacies-Trener21, Forin, Dietetyk-Andrula

Ksieciu7
Posty: 62
Rejestracja: 14 marca 2021, 20:05 - ndz
Witam. Zdecydowałem się na pierwszy cykl. Celem jest zbudowanie masy. Wiek 27 masa 85-90. Jestem plywakiem wiec od dzieciaka siłownia sporadycznie była w moim życiu. Od paru lat jest to główny sport uprawiany. Długość cyklu jaki chce to 12 tyg mostek 12 tyg i drugi cykl juz z dodatkiem do teścia (np. Boldeon czy masteron). Na pierwszy chciałbym zostać przy samym testosteron enan żeby sprawdzić jak mój organizm będzie reagował na teścia. Zakupiłem juz fiolki enana hcg oraz arimidex. Proszę o radę jak najlepiej je podawać. (Badania będę miał robione w przyszły wtorek - pełna morfologia i hormony, a w piątek mam wizytę u endokrynologa ). Dzięki za pomoc !
Ksieciu7
Posty: 62
Rejestracja: 14 marca 2021, 20:05 - ndz
Dodam jeszcze ze plan jakim zamierzam trenowac to przez pierwsze 4 tyg kończę FBW ( pon śr pt). Treningi z rana. Dodatkowo w środę i piątek 45min wieczorem dodatkowy trening boksu (amatorsko bardzo :D). W dni wolne sauna na 15-20 minut. Po 4 tygodniu zamierzam przejść na większą objętość (liczę ze teść pomoże w regeneracji ) i trenować PUSH PULL podzielone na 10 jednostek w cisu 14 dni. Pozdrowienia!
Awatar użytkownika
Euro-Pharmacies-Trener21
Posty: 1238
Rejestracja: 01 lutego 2021, 13:12 - pn
Ksieciu7 pisze: 27 sierpnia 2021, 20:36 - pt Witam. Zdecydowałem się na pierwszy cykl. Celem jest zbudowanie masy. Wiek 27 masa 85-90. Jestem plywakiem wiec od dzieciaka siłownia sporadycznie była w moim życiu. Od paru lat jest to główny sport uprawiany. Długość cyklu jaki chce to 12 tyg mostek 12 tyg i drugi cykl juz z dodatkiem do teścia (np. Boldeon czy masteron). Na pierwszy chciałbym zostać przy samym testosteron enan żeby sprawdzić jak mój organizm będzie reagował na teścia. Zakupiłem juz fiolki enana hcg oraz arimidex. Proszę o radę jak najlepiej je podawać. (Badania będę miał robione w przyszły wtorek - pełna morfologia i hormony, a w piątek mam wizytę u endokrynologa ). Dzięki za pomoc !
Cześć Ksieciu7.

Wymacz, że pójde na łatwiznę i wkleję Tobie przygotowaną dla osób początkujących moją autorską przemowę, ale idealnie pasuje do Twojego tematu:

Cyklowanie Testosteronem nie ma najmniejszego sensu. Po odstawieniu spadasz do poziomu "naturalnego" lub poniżej, jeżeli nie uda się w 100% odblokować własnej produkcji tegoż hormonu. Huśtawka hormonalna jaka powstaje przy wchodzeniu i schodzeniu z Testosteronu jest znacznie bardziej negatywna dla organizmu niż stabilne, długotrwale podawane, konkretne dawki.

Zapomnij teraz o wszystkim co czytałeś w internetach i proponuję Tobie zrobić tak:
1. Przed wejściem na hormony robimy badania kontrolne:
a) badanie krwi: morfologia, testosteron całkowity, estradiol, prolaktyna, LH, FSH, TSH, FT3, FT4, amylaza, lipaza, kreatynina, mocznik, ALAT, ASPAT, lipidogram, jonogram, glukoza, insulina
b) ciśnienie krwi (rano 30-45min od wstania z łóżka na czczo ale po wypiciu szklanki wody niegazowanej)
c) Echo serca - jeżeli Ty ani nikt z rodziny nie miał wrodzonych wad serca to nie jest niezbędne aczkolwiek jeżeli masz możliwość i pieniądze to zawsze warto

Z WYNIKAMI DO MNIE DO ANALIZY

Oczywiście chcącemu nie dzieje się krzywda także, jeżeli nie chcesz się badać bo stwierdzasz, że "zdrowy jestem" to się nie badaj, ale wiedz, że jak powstaną jakieś poważniejsze komplikacje zdrowotne po wejściu na hormony to może być problem ze znalezieniem ich przyczyny lub permanentnie popsujesz sobie kulejące już wcześniej organy np. serce, nerki, trzustkę itp., jednak dzieje się to niezwykle rzadko więc spokojnie.

2. Jeżeli badania wyjdą w porządku to zaczynasz stosować:
a) Testosteron Enantan/Cypionat 350mg w tygodniu (250mg co 5 dni) - domięśniowo igłą 0,6mm x 30mm (pośladek lub udo - zewnętrzna, boczna część uda, nieco ponad połowa wysokości czyli bliżej biodra niż kolana)
b) HCG 300iu co 2 dni lub dopuszczalne jest 600-750iu co 3-4dni lub po prostu 600-750iu 2x w tygodniu - by nie uszkodzić jąder i nie zatrzymać wielu pozytywnych dla organizmu procesów spowodowanych podawaniem zewnętrznego Testosteronu. HCG najlepiej podawać podskórnie strzykawkami insulinowymi z wbudowaną igłą w fałdkę skórno-tłuszczową pod pępkiem, tak jak zastrzyki przeciwzakrzepowe
c) Boldenon 100mg lub Masteron 400mg w tygodniu (jeżeli nie brakuje Tobie pieniędzy to polecam Masteron, który dodatkowo daje świetne samopoczucie i jeszcze większe libido) - te środki stosować będziesz od początku podawania Testosteronu by trzymać Twój estradiol w ryzach. Są to bardzo niskie dawki, jednak świetne do kontroli poziomu estrogenów. Środki te pobierasz do jednej strzykawki razem z Testosteronem i podajesz w jednej iniekcji.
d) po 4-6 tyg od rozpoczęcia powyższej kuracji idziesz na badania krwi i robisz: morfologia, estradiol, prolaktyna, lipidogram - wyniki do mnie do analizy a powiem co dalej, czy wprowadzać jakieś zmiany czy nie.

Miej świadomość, że Testosteron + HCG najlepiej stosować non stop... do końca życia. Cyklowanie Testosteronem jest nieefektywne, niezdrowe i po prostu głupie. Cyklować to można mocniejszymi środkami, od których trzeba czasem odpocząć.

Zapraszam do zamawiania środków u mnie na priv - dostaniesz 10% RABATU od cen sklepowych czyli tych: https://euro-sterydy.pl/cennik-sterydow/

PS. jak patrzę na recepty i kuracje od naszych polskich endokrynologów to aż nie mogę uwierzyć, przecieram oczy ze zdumienia, co te głąby ludziom zalecają.
Awatar użytkownika
Forin
Posty: 1365
Rejestracja: 28 czerwca 2021, 08:16 - pn
Ksieciu7 pisze: 27 sierpnia 2021, 20:36 - pt Witam. Zdecydowałem się na pierwszy cykl. Celem jest zbudowanie masy. Wiek 27 masa 85-90. Jestem plywakiem wiec od dzieciaka siłownia sporadycznie była w moim życiu. Od paru lat jest to główny sport uprawiany. Długość cyklu jaki chce to 12 tyg mostek 12 tyg i drugi cykl juz z dodatkiem do teścia (np. Boldeon czy masteron). Na pierwszy chciałbym zostać przy samym testosteron enan żeby sprawdzić jak mój organizm będzie reagował na teścia. Zakupiłem juz fiolki enana hcg oraz arimidex. Proszę o radę jak najlepiej je podawać. (Badania będę miał robione w przyszły wtorek - pełna morfologia i hormony, a w piątek mam wizytę u endokrynologa ). Dzięki za pomoc !
masz jakieś badania przed?

14 tygodni - 400mg test enanthate/tydzień, iniekcje co 3 dni, tydzień 8-14 TBOL 30-40mg/dzień,
następnie
8 tygodni - mostek TRT,HCG
dalej
14 tygodni - drugi cykl: test enanthate,EQ lub masteron, nandrolon NPP tydzień 4-12

razem 36 tygodni, czyli koniec ~czerwiec przyszłego roku planujesz robić PCT?

Środki oparte na DHT (EQ,masteron, winstrol) dają dobrą waskularyzację, twardość. Nie wiem jaka to ma być masa, ale do masy potrzeba np. wysokich dawek teścia i/lub nandrolonu. To są cykle pod nabranie pełności, ale nie jakąś wielką mase.

W każdym razie po tych 2 cyklach będziesz miał wyobrażenie jak działają na Ciebie te środki i jak ich używac.

Musi być surplus kaloryczny minimum 300kalorii dziennie, abyś robił mase. Macra 90kg:0.45=200gram białka, 200*0.4=80gram tłuszczy, reszta kalorii z węgli. Zależnie od kalorii na tym samych środkach może Ci wyjść rekompozycja lub redukcja.
Ksieciu7
Posty: 62
Rejestracja: 14 marca 2021, 20:05 - ndz
Euro-Pharmacies-Trener21 pisze: 28 sierpnia 2021, 01:25 - sob
Ksieciu7 pisze: 27 sierpnia 2021, 20:36 - pt Witam. Zdecydowałem się na pierwszy cykl. Celem jest zbudowanie masy. Wiek 27 masa 85-90. Jestem plywakiem wiec od dzieciaka siłownia sporadycznie była w moim życiu. Od paru lat jest to główny sport uprawiany. Długość cyklu jaki chce to 12 tyg mostek 12 tyg i drugi cykl juz z dodatkiem do teścia (np. Boldeon czy masteron). Na pierwszy chciałbym zostać przy samym testosteron enan żeby sprawdzić jak mój organizm będzie reagował na teścia. Zakupiłem juz fiolki enana hcg oraz arimidex. Proszę o radę jak najlepiej je podawać. (Badania będę miał robione w przyszły wtorek - pełna morfologia i hormony, a w piątek mam wizytę u endokrynologa ). Dzięki za pomoc !
Cześć Ksieciu7.

Wymacz, że pójde na łatwiznę i wkleję Tobie przygotowaną dla osób początkujących moją autorską przemowę, ale idealnie pasuje do Twojego tematu:

Cyklowanie Testosteronem nie ma najmniejszego sensu. Po odstawieniu spadasz do poziomu "naturalnego" lub poniżej, jeżeli nie uda się w 100% odblokować własnej produkcji tegoż hormonu. Huśtawka hormonalna jaka powstaje przy wchodzeniu i schodzeniu z Testosteronu jest znacznie bardziej negatywna dla organizmu niż stabilne, długotrwale podawane, konkretne dawki.

Zapomnij teraz o wszystkim co czytałeś w internetach i proponuję Tobie zrobić tak:
1. Przed wejściem na hormony robimy badania kontrolne:
a) badanie krwi: morfologia, testosteron całkowity, estradiol, prolaktyna, LH, FSH, TSH, FT3, FT4, amylaza, lipaza, kreatynina, mocznik, ALAT, ASPAT, lipidogram, jonogram, glukoza, insulina
b) ciśnienie krwi (rano 30-45min od wstania z łóżka na czczo ale po wypiciu szklanki wody niegazowanej)
c) Echo serca - jeżeli Ty ani nikt z rodziny nie miał wrodzonych wad serca to nie jest niezbędne aczkolwiek jeżeli masz możliwość i pieniądze to zawsze warto

Z WYNIKAMI DO MNIE DO ANALIZY

Oczywiście chcącemu nie dzieje się krzywda także, jeżeli nie chcesz się badać bo stwierdzasz, że "zdrowy jestem" to się nie badaj, ale wiedz, że jak powstaną jakieś poważniejsze komplikacje zdrowotne po wejściu na hormony to może być problem ze znalezieniem ich przyczyny lub permanentnie popsujesz sobie kulejące już wcześniej organy np. serce, nerki, trzustkę itp., jednak dzieje się to niezwykle rzadko więc spokojnie.

2. Jeżeli badania wyjdą w porządku to zaczynasz stosować:
a) Testosteron Enantan/Cypionat 350mg w tygodniu (250mg co 5 dni) - domięśniowo igłą 0,6mm x 30mm (pośladek lub udo - zewnętrzna, boczna część uda, nieco ponad połowa wysokości czyli bliżej biodra niż kolana)
b) HCG 300iu co 2 dni lub dopuszczalne jest 600-750iu co 3-4dni lub po prostu 600-750iu 2x w tygodniu - by nie uszkodzić jąder i nie zatrzymać wielu pozytywnych dla organizmu procesów spowodowanych podawaniem zewnętrznego Testosteronu. HCG najlepiej podawać podskórnie strzykawkami insulinowymi z wbudowaną igłą w fałdkę skórno-tłuszczową pod pępkiem, tak jak zastrzyki przeciwzakrzepowe
c) Boldenon 100mg lub Masteron 400mg w tygodniu (jeżeli nie brakuje Tobie pieniędzy to polecam Masteron, który dodatkowo daje świetne samopoczucie i jeszcze większe libido) - te środki stosować będziesz od początku podawania Testosteronu by trzymać Twój estradiol w ryzach. Są to bardzo niskie dawki, jednak świetne do kontroli poziomu estrogenów. Środki te pobierasz do jednej strzykawki razem z Testosteronem i podajesz w jednej iniekcji.
d) po 4-6 tyg od rozpoczęcia powyższej kuracji idziesz na badania krwi i robisz: morfologia, estradiol, prolaktyna, lipidogram - wyniki do mnie do analizy a powiem co dalej, czy wprowadzać jakieś zmiany czy nie.

Miej świadomość, że Testosteron + HCG najlepiej stosować non stop... do końca życia. Cyklowanie Testosteronem jest nieefektywne, niezdrowe i po prostu głupie. Cyklować to można mocniejszymi środkami, od których trzeba czasem odpocząć.

Zapraszam do zamawiania środków u mnie na priv - dostaniesz 10% RABATU od cen sklepowych czyli tych: https://euro-sterydy.pl/cennik-sterydow/

PS. jak patrzę na recepty i kuracje od naszych polskich endokrynologów to aż nie mogę uwierzyć, przecieram oczy ze zdumienia, co te głąby ludziom zalecają.

Badania wyszły w normie. Dzisiaj byłem u endokrynologia i powiedział że nie ma przeciwwskazań. Z mojej obawy o podatność do Gino (było w rodzinie) zalecił brać po 1 tabletce tygodniowo arimidexu. Po 4-6 tygodniach mam wrócić z ponownym badaniami. Będę leciał test solo 250mg e5d. Dzisiaj zacznę strzałem wieczorem. HCG za 2 dni pierwsze a potem 300 co ten drugi dzień?
Awatar użytkownika
Euro-Pharmacies-Trener21
Posty: 1238
Rejestracja: 01 lutego 2021, 13:12 - pn
Tak, możesz tak lecieć, jednak estradiol zapewne wyjdzie nieco w górę dlatego zaleciłem Boldenon lub Masteron od razu.
Ksieciu7
Posty: 62
Rejestracja: 14 marca 2021, 20:05 - ndz
Dlatego zamierzam od początku brać coś na zbicie. Mam arimidex. Czy jedna tabletka na tydzień będzie ok przez pierwsze tygodnie-do ponownych badań?
Ksieciu7
Posty: 62
Rejestracja: 14 marca 2021, 20:05 - ndz
Euro-Pharmacies-Trener21 pisze: 16 września 2021, 16:52 - czw Tak, możesz tak lecieć, jednak estradiol zapewne wyjdzie nieco w górę dlatego zaleciłem Boldenon lub Masteron od razu.
Tabletkę anastrozol brać 1mg co tydzień czy inaczej rekomendujesz na początku żeby walczyć z estro? HCG mam w dwóch fiolkach. Jeden to płyn druga to proszek mocno zbity 5000ui. Proszę o poradę jak przygotować to do użycia bo jestem totalnie świeży i zmieszany haha. Pozdro
Awatar użytkownika
Euro-Pharmacies-Trener21
Posty: 1238
Rejestracja: 01 lutego 2021, 13:12 - pn
Ksieciu7 pisze: 16 września 2021, 17:58 - czw
Euro-Pharmacies-Trener21 pisze: 16 września 2021, 16:52 - czw Tak, możesz tak lecieć, jednak estradiol zapewne wyjdzie nieco w górę dlatego zaleciłem Boldenon lub Masteron od razu.
Tabletkę anastrozol brać 1mg co tydzień czy inaczej rekomendujesz na początku żeby walczyć z estro? HCG mam w dwóch fiolkach. Jeden to płyn druga to proszek mocno zbity 5000ui. Proszę o poradę jak przygotować to do użycia bo jestem totalnie świeży i zmieszany haha. Pozdro
Nie polecam w ogóle Arimidexu - ograniczy przyrosty, może wpłynąć negatywnie na cholesterol HDL. To silny lek... Zdecydowanie lepiej Masteron w sporej dawce lub Boldenon już od 75mg w tygodniu - mega skuteczny na estrogeny.

HCG: wodę pobierasz do strzykawki i wstrzykujesz powolutku do fiolki z proszkiem. Trzymaj tłoczek bo podciśnienie we fiolce może samoczynnie wessać wodę ze strzykawki a chcemy to zrobić powoli i delikatnie. Nie wstrząsaj a spokojnie zamocz cały proszek w wodzie okręcając fiolkę powoli. To bardzo delikatny lek i trzeba z nim jak z kobietą.
  • HCG przechowujemy NON STOP w lodówce do 60dni od rozrobienia w wodzie bakteriostatycznej
  • Strzykawki z igłą do HCG: insulinowe 0,5ml z wbudowaną igłą 0,3mm x 13mm - allegro lub w gdzieindziej w necie
  • 0,06ml na takiej strzykawce (6 kreseczek) = 300iu HCG gdy rozcieńczysz je w 1ml wody
Awatar użytkownika
Forin
Posty: 1365
Rejestracja: 28 czerwca 2021, 08:16 - pn
Ksieciu7 pisze: 16 września 2021, 17:58 - czw
Tabletkę anastrozol brać 1mg co tydzień czy jak?
Jeśli będziesz używać to lepiej 1/2 tabletki co 4 dni niż 1 na 8.
ODPOWIEDZ