Podwyższone wyniki

Moderatorzy: Steroidologia, Euro-Pharmacies-Trener21, Forin, Dietetyk-Andrula

Awatar użytkownika
Forin
Posty: 1365
Rejestracja: 28 czerwca 2021, 08:16 - pn
Karolix94 pisze: 03 września 2021, 12:31 - pt Na mostku stwierdziłem, że będę dostarczał dużo mniej trt, ponieważ odpoczywam od syntaktyka. Teraz wyskoczył problem z morfologią i też zwiększenie ilości testo nie wpływa dobrze na czerwone krwinki.

Do końca września na pewno jestem na mostku. Muszę poprawić morfologię oraz wątrobę. W połowie października mam USG brzucha w związku z wysoką bilurbiną.
najlepiej e4d iniekcje enanthatu nawet na TRT,
Cabaser zamówiłem, zarzucę 1/4 tabsa e7d i po dwóch dawkach zbadam. Może faktycznie samopoczucie będzie lepsze.
Na jakim poziomie trzymasz prolaktyne?
jest to kwestia indywidualna,

ja prolaktyne trzymam poniżej połowy normy, jak mi wejdzie powyżej 2/3 normy to mam gorsze samopoczucie, libido, sen. Wyżej nawet nie chce wiedzieć.

na cyklu 430test/300bold/300 NPP codziennie 250mg P5P i jeszcze 1/4 tabsa caber co jakiś czas,

Obrazek

(nie możesz tego P5P, bo to witamina B6 i podniesie Ci krwinki)

Co do morfologii. Wyczytałem, że to ciężki orzech do zgryzienia. Niektórzy proponują oddanie krwi, IP6, nattokinaze. Ale ponoć ziółka nie dają żadnych stałych efektów.

Papierosów nie palę. Dodam trochę cardio, zacznę pić więcej wody. Muszę ograniczyć podaż żelaza i właśnie tej witaminy B6. Z ciekawości pod koniec miesiąca zbadam żelazo, jak to się ma do hemoglobiny i hematokrytu, i czerwonych krwinek.
specjalnie nie pisałem, żeby oddawać krew albo jeść acard - podwyższone wyniki morfologii z czasem by wróciły.

-więcej wody
-mniej żelaza w diecie,
-2-3x 30 minut spaceru w tygodniu

a ciśnienie krwi jakie masz?
Gdyby badania dalej krwi były słabe, będę zmuszony zejść z bomby i po 3 miesiącach się zbadać, czy to właśnie SAA były przyczyną.
Karolix94
Posty: 15
Rejestracja: 12 lipca 2021, 19:24 - pn
Lokalizacja: Warszawa
Cześć Panowie,
17 września robiłem badania krwi oraz bilurbiny.
Morfologia dużo lepsza:
erytrocyty 6,1 (4,2-6,0)
hematokryt 51,4 (40,1-51)
hemoglobina 18 (13,7-17,5)
bilurbina 2,3 (0,2-1,2)!!

Morfologia sama się poprawiła:
-więcej wody
-więcej ruchu
-ograniczenie żelaza

Za tydzień powtórzę morfologię, zbadam estro, próby wątrobowe i prolaktynę i mam nadzieje, że będzie jeszcze lepiej.

Moim celem będzie masa jakościowa ze stopniowym dodawaniem kcal. Planuje do cypio na początek dodać NPP. Jakie dawki i jak długo ciągnąć NPP proponujecie? Dorzucę HCG, ponieważ przez cały czas biłem go cyklicznie co 8 tygodni.
Steroidologia
Posty: 3344
Rejestracja: 30 września 2019, 20:44 - pn
Karolix94 pisze: 05 października 2021, 11:50 - wt Cześć Panowie,
17 września robiłem badania krwi oraz bilurbiny.
Morfologia dużo lepsza:
erytrocyty 6,1 (4,2-6,0)
hematokryt 51,4 (40,1-51)
hemoglobina 18 (13,7-17,5)
bilurbina 2,3 (0,2-1,2)!!

Morfologia sama się poprawiła:
-więcej wody
-więcej ruchu
-ograniczenie żelaza

Za tydzień powtórzę morfologię, zbadam estro, próby wątrobowe i prolaktynę i mam nadzieje, że będzie jeszcze lepiej.

Moim celem będzie masa jakościowa ze stopniowym dodawaniem kcal. Planuje do cypio na początek dodać NPP. Jakie dawki i jak długo ciągnąć NPP proponujecie? Dorzucę HCG, ponieważ przez cały czas biłem go cyklicznie co 8 tygodni.
Fajnie - mega że jest progres więc kierunek jest dobry
Co do masy to proponuje ci normalną deke no i tescia cyp - będzie ci łatwiej hormony w ryzach trzymać taka masa na 12 tyg :) może na ostanie 6 tyg turanabol na gęstość i masz super cykl- co myłślisz?

HCG to podstawa:)
Awatar użytkownika
Forin
Posty: 1365
Rejestracja: 28 czerwca 2021, 08:16 - pn
Karolix94 pisze: 05 października 2021, 11:50 - wt Cześć Panowie,
17 września robiłem badania krwi oraz bilurbiny.
Morfologia dużo lepsza:
erytrocyty 6,1 (4,2-6,0)
hematokryt 51,4 (40,1-51)
hemoglobina 18 (13,7-17,5)
bilurbina 2,3 (0,2-1,2)!!

Morfologia sama się poprawiła:
-więcej wody
-więcej ruchu
-ograniczenie żelaza

Za tydzień powtórzę morfologię, zbadam estro, próby wątrobowe i prolaktynę i mam nadzieje, że będzie jeszcze lepiej.
cześć,

bardzo dobrze Cię słyszeć,

enzymy wątrobowe (ALAT,ASPAT) również będą z wszelkim prawdopodobieństwem lepsze, ale z tą bilurubinę poszedł bym do internisy, wziął skierowanie do jakiegoś lekarza który się tym zajmuje, ciekawe co powie

Moim celem będzie masa jakościowa ze stopniowym dodawaniem kcal. Planuje do cypio na początek dodać NPP. Jakie dawki i jak długo ciągnąć NPP proponujecie? Dorzucę HCG, ponieważ przez cały czas biłem go cyklicznie co 8 tygodni.
NPP - krótki estr, wchodzi od razu, pierwszy tydzień siła oraz regeneracja, drugi tydzień hipertrofia. Moim zdaniem, możesz NPP w dużych dawkach jechać 8-10 tygodni, później trochę męczy. Poczekał bym na wrzucenie NPP do 4 tygodnia stosowania testosteronu (jak ten się rozkręci i ustawisz estro na optymalny dla Ciebie poziom). Pochodna DHT mile widziana.
Nieznajoma
Posty: 28
Rejestracja: 06 października 2021, 22:12 - śr
Witam czy ktoś pomoże mi wytłumaczyć mij partner jest na odbloku brał 3tyg 5000iu HCG na tydzień i teraz bierze Clomid. Nie poznaje jego jest strasznie nerwowy ,wybuchowy, agresywny czy to wszystko jest spowodowane przez to co bierze? Hcg i Clomid
Steroidologia
Posty: 3344
Rejestracja: 30 września 2019, 20:44 - pn
Nieznajoma pisze: 06 października 2021, 22:33 - śr Witam czy ktoś pomoże mi wytłumaczyć mij partner jest na odbloku brał 3tyg 5000iu HCG na tydzień i teraz bierze Clomid. Nie poznaje jego jest strasznie nerwowy ,wybuchowy, agresywny czy to wszystko jest spowodowane przez to co bierze? Hcg i Clomid
Witam - proszę załóż swój oddzielny temat jak moge prosić ok ?

Wiesz agresja - głownie spowodowana jest natura - leki typu testosteron mogą to potegować - zaczekaj - 3 tyg po od bloku : ) przejdzie mu jak opadna hormony - bo pewnie trzyma go jeszcze towar : )
Karolix94
Posty: 15
Rejestracja: 12 lipca 2021, 19:24 - pn
Lokalizacja: Warszawa
Fajnie - mega że jest progres więc kierunek jest dobry
Co do masy to proponuje ci normalną deke no i tescia cyp - będzie ci łatwiej hormony w ryzach trzymać taka masa na 12 tyg :) może na ostanie 6 tyg turanabol na gęstość i masz super cykl- co myłślisz?

HCG to podstawa:)
Okey, to zrobię tak jak proponujesz, ale turę dodam na 4 tygodnie.

1-12 cypio 200 mg pon/czwartek
1-12 deca 125 mg pon/czwartek
8-12 tura 20-30 mg ed
HCG 600 week (2x300)

Zbyt małe dawki to będą?
Awatar użytkownika
Forin
Posty: 1365
Rejestracja: 28 czerwca 2021, 08:16 - pn
Karolix94 pisze: 08 października 2021, 09:10 - pt

Zbyt małe dawki to będą?
Moim zdaniem są OK
Steroidologia
Posty: 3344
Rejestracja: 30 września 2019, 20:44 - pn
Karolix94 pisze: 30 sierpnia 2021, 14:57 - pn Cześć odebrałem dziś wyniki. Mam mieszane odczucia.
Od ponad miesiąca jestem na mostku e7d cypio 200mg
1. E2 77.1 (norma 11-42) (12.07 było 107)
2. Prolaktyna 15.9 (norma 4-15) (12.07 było 20.6)
3. SHBG 22.3 (norma 18-54). Mógłby mi ktoś zinterpretować?

Powyżej badania hormonów. Wedlug mnie nie ma tragedii. Samopoczucie uznajmy, że jest okey, libido jeden dzień małe, a na drugi wystrzelone, spuchnięty nie jestem, nie swędzi nic, pojedyncze krosty na barkach lub plecach.

Ponadto na NFZ zrobiłem badania krwi i prób wątrobowych. ponieważ do pracy miesiąc temu wyszły źle.

1. ALT 50 (norma poniżej 55) ostatnio 116
2. AST 41 (5-34) ! ostatnio 67
3. Bilurbina 2.2! (norma do 1.2) Miesiąc temu miałem 1.8. ALT i AST spadło a bilurbina się powiększyła.. Dziwne.. Wykorzystam skierowanie na USG, za miesiąc powtórzę badania. Czyżby Zespół Gilberta?
4. GGTP 58 (12-64)
5. WZW typu B - antygen HBs - ujemny.

Morfologia podwyższona:

1. erytrocyty 6.3 (norma 4,2-6)
2. hemoglobina 18,4 (13,7-17,5)
3. hematokryt 53.3 (40,1-51)
Hemoglobina wzrosła z 17,9 a hematokryt z 51.9 a erytrocyty z 6.2 (badania z 12.08.2021). Dodam, że w lipcu morfologia była lepsza, lekko podwyższone erytrocyty.

Na wątrobę zakupie NAC, ostroplest i może hepatil? Powtórzę badania.

Czy cypio może mieć wpływ na powyższe wyniki prób oraz krwi? Czekać z dorzuceniem NPP i zwiększeniem cypio do 250mg e5d?
To może od hormonów

1- Estrogen jest podwyższony przez testosteron z ta te wahania libido - warto go trochę unormować to dużo lepiej sie poczujesz - myślę że dodanie tu masteronu albo bardzo małych dawek boldenonu zrobi super robotę

2- Wątroba to organ który rozkłada testosteron i jej stan ma na niego wpływ - no nie licząc już diety :) bo to podstawa więc może zacznijmy tu od tego : ) - do tego Bilurbina może być nawet powiększona od ciężkich treningów i z przemęczenia ale te wyniki co masz nie są w takich widełkach żeby się martwić

3- morfologia - to typowy objaw zagęszczenia krwi - wydaje mi się że spowodowany małą ilością wody co możę być też wynikiem ALT i AST - więc moje pytanie na początek ile pijesz wody ?

na wątrobę wystarczy ci tylko ostropest, do posiłku 3 x dzień zrobi robotę
Karolix94
Posty: 15
Rejestracja: 12 lipca 2021, 19:24 - pn
Lokalizacja: Warszawa
To może od hormonów

1- Estrogen jest podwyższony przez testosteron z ta te wahania libido - warto go trochę unormować to dużo lepiej sie poczujesz - myślę że dodanie tu masteronu albo bardzo małych dawek boldenonu zrobi super robotę

2- Wątroba to organ który rozkłada testosteron i jej stan ma na niego wpływ - no nie licząc już diety :) bo to podstawa więc może zacznijmy tu od tego : ) - do tego Bilurbina może być nawet powiększona od ciężkich treningów i z przemęczenia ale te wyniki co masz nie są w takich widełkach żeby się martwić

3- morfologia - to typowy objaw zagęszczenia krwi - wydaje mi się że spowodowany małą ilością wody co możę być też wynikiem ALT i AST - więc moje pytanie na początek ile pijesz wody ?

na wątrobę wystarczy ci tylko ostropest, do posiłku 3 x dzień zrobi robotę
Dzięki moderator za odpowiedz, ale na bardzo stary post odpisałeś. Już wszystko poprawiłem, w tym tyg. zrobię badania ponownie i schodzę z mostka, i ruszamy z jakością na tym:

1-12 cypio 200 mg pon/czwartek
1-12 deca 125 mg pon/czwartek
8-12 tura 20-30 mg ed
HCG 600 week (2x300)

Zobaczymy tylko czy krew będzie w widełkach.
ODPOWIEDZ