sam clomid na podniesienie testosteronu

Marek__
Podzielę się informacjami bo jakby - jestem na tej drodze - tzn. HTZ i jako pierwszy rzut od Androloga - zasugerowalem sam Cytrynian Klomifenu - dawka 25/ed
test przed: 307 ng/dl (249 - 836 ng/dl)
test po miesiącu: 1133,00 ng/dl (249 - 836 ng/dl)
poszlo tez estro do góry do wartości: 61,40 pg/ml (11.3 - 43.2 pg/ml)

przy czym u mnie LH i FSH przed bylo w niskich wartosciach:
FSH 2.38 mIU/ml (1.5 - 12.4 mIU/ml)
LH 1.66 mIU/ml (1.7 - 8.6 mIU/ml)

zszedłem z dawką do 25 co drugi dzień i test się unormował na poziomie 826 ng/dl
przy czym estro dalej wysokie: 73.8 (11.3 - 43.2 pg/ml)

Cyfry to jedna sprawa a najwazniejszy aspekt- sampoczucie - tutaj niestety zmiany są "kosmetyczne" - co zresztą jakby potwierdza "obiegową opinię", że klomid w HTZ działa jedynie na papierze - możliwe, że po prostu ten poziom estro mi zabija wszelakie możliwe benefity.... ale wszystko się kieruje jednak w stronę -> TRT + ewentualne korygowanie tego estro, żeby znaleźć najlepszy punkt.
Steroidologia
mac10 pisze: 19 września 2022, 21:54 - pn
Steroidologia pisze: 19 września 2022, 19:52 - pn
mac10 pisze: 19 września 2022, 17:00 - pn Jak w tytule -ktos próbował z niższych wartości widełek do np średnich na samym clomidzie?
Np 25 mg codziennie czy też co drugi dzień ?
Pomaga - ale clomid jest inwazyjny , strasznie działa mocno na ciśnienie gałki ocznej , jest to bardzo nie zdrower zwłaszcza u ludzi co maja wady wzroku - ja bym tu bardziej poszedł w HMG dawka 10 iu co drugi dzień na okres 5-6 tyg zdziała cuda
Menopur jest to lek substancją czynną ktrego jest menotropina (ludzka gonadotropina menopauzalna, hMG) o działaniu folikulotropowym i lutenizującym. U kobiet pobudza wzrost i dojrzewanie pęcherzyków Graafa oraz nasila syntezę estradiolu. U mężczyzn stymuluje proces spermatogenezy.

Skałd: 1 fiolka z proszkiem zawiera wysoko oczyszczoną menotropinę (Menotropinum) (ludzką gonadotropinę menopauzalną, hMG) w ilości odpowiadającej 150 IU FSH (hormon folikulotropowy) i 150 IU LH (hormon luteinizujący).

5 fiołek w aptece 720 zł czyli na 5 miesięcy starczy dobrze odczytuje?
Przy tych dawkach 3 falkony Menopur 75 będą ok , daj znać jak zastosujesz : ) jestem ciekaw
Steroidologia
mac10 pisze: 20 września 2022, 13:54 - wt
Dietetyk-Andrula pisze: 20 września 2022, 10:10 - wt
mac10 pisze: 19 września 2022, 17:00 - pn Jak w tytule -ktos próbował z niższych wartości widełek do np średnich na samym clomidzie?
Np 25 mg codziennie czy też co drugi dzień ?
Raczej średni pomysł i na pewno nie długotrwały, a byłeś na cyklu i masz teraz niski T?

Czy po prostu po wynikach badań wyszedł niski T.?

HCG, Hcm mógłbyś spróbować, lecz nie oczekuj cudów.
Jeśli chcesz czuć podniesiony T. to rzeczywiście TRT jest potrzebne.

Pozdrawiam D.A.
Test w widełkach ale bardziej nisko niż wysoko
Mam 43 lata i chciałem lekko podbić ,polepszyć trochę regenerację i samopoczucie
Nie oczekuje wielkich zmian,dużego wzrostu testa itp.
Steroideologia polecił hmg 10iu co drugi dzień
HMG ci pomoże - nie będzie to kop jak na TRT ale zrobi robotę po paru dniach juz poczujesz różnicę
szpinakowychudzielec
Jakos ze 3 lata temu pewien doktor o nazwisku Rabijewski mi przypisal odpowiednik Clostilbegyt.
Sumarycznie nie wzialem tego. Poczytalem wczesniej i pogrzebalem w necie o tym podejsciu. Duzo ludzi ktorzy sprobowali tej terapii pisalo ze skonczylo sie na zwiekszaniu dawki, hustawkach nastrojow, stanach depresyjnych. Wiec ja sobie ten temat odpuscilem.
Dietetyk-Andrula
szpinakowychudzielec pisze: 22 września 2022, 07:34 - czw Jakos ze 3 lata temu pewien doktor o nazwisku Rabijewski mi przypisal odpowiednik Clostilbegyt.
Sumarycznie nie wzialem tego. Poczytalem wczesniej i pogrzebalem w necie o tym podejsciu. Duzo ludzi ktorzy sprobowali tej terapii pisalo ze skonczylo sie na zwiekszaniu dawki, hustawkach nastrojow, stanach depresyjnych. Wiec ja sobie ten temat odpuscilem.
Wiesz jest różne podejście, trzeba o tym pamiętać że opinie innych nie zawsze są takie same jak u Ciebie. chociażby dużo poczytasz i dowiesz się w necie negatywnych skutków o izoteku, a z drugiej strony dużo pozytywów, więc kwestia mocno indywidualna.

Lekarze robią to jakie mają protokoły wyuczone i jak zazwyczaj co działało, więc tak :D
Forum PREMIUM Aktywowane - jeśli zależy Tobie na najlepszych efektach, idealnych rozpiskach 1:1 cykli, diety, badań, nie chcesz zrobić sobie krzywdy. To jest dla Ciebie.
Aby otrzymać, więcej szczegółów napisz prywatną wiadomość
mac10
Steroidologia pisze: 21 września 2022, 20:37 - śr
Dietetyk-Andrula pisze: 20 września 2022, 10:10 - wt

Raczej średni pomysł i na pewno nie długotrwały, a byłeś na cyklu i masz teraz niski T?

Czy po prostu po wynikach badań wyszedł niski T.?

HCG, Hcm mógłbyś spróbować, lecz nie oczekuj cudów.
Jeśli chcesz czuć podniesiony T. to rzeczywiście TRT jest potrzebne.

Pozdrawiam D.A.
Mam 43 lata i chciałem lekko podbić ,polepszyć trochę regenerację i samopoczucie
HMG ci pomoże - nie będzie to kop jak na TRT ale zrobi robotę po paru dniach juz poczujesz różnicę
Menopur 75 jest 5 fiolek i 5 ampułek
Miesza się proszek z rozpuszczalnikiem 1 fiolka z ampułka
I co dalej? Cała fiolka to 75 ui jak wyliczyć,nabrać do strzykawki tylko 10 iu ?
I potem schować do następnego użycia?
Awatar użytkownika
Forin
mac10 pisze: 27 września 2022, 14:57 - wt Menopur 75 jest 5 fiolek i 5 ampułek
I co dalej? Cała fiolka to 75 ui jak wyliczyć,nabrać do strzykawki tylko 10 iu ?
Pobierz wszystko (75iu) do strzykawki.

10iu to będzie 10/75 otrzymanego roztworu ~13.3%.

Jeśli zmieszałeś w 1 ml to będzie 1ml * 13.3% = 0,133 ml.

Powinno się zmieniać igły za każdym razem, ale w tkankę podskórną możesz dawkować całość jedną.
Krakengard
szpinakowychudzielec pisze: 22 września 2022, 07:34 - czw Jakos ze 3 lata temu pewien doktor o nazwisku Rabijewski mi przypisal odpowiednik Clostilbegyt.
Chyba kazdy, kto mial stwierdzony hipogonadyzm wtorny przez lekarza przechodzil przez etap klomifenu. W sumie nie mam nic przeciwko, a nuz komus podpasuje, choc z reguly konczy sie dokladnie tak jak napisales - hustawki nastroju, stany depresyjne, co z tego, ze podniesie poziom testosteronu, skoro czesto nie przeklada sie to na poprawe stanu i wydaje mi sie, ze nie chodzi tu tylko o kwestie ewentualnego wybicia estrogenu. Jesli ktos mlody - plodnosc i te sprawy - na pewno warto rozwazyc. Problem polega na tym, ze lekarze trzymaja pacjentow na klomifenie gdyz tak jest po prostu dla nich bezpieczniej. Poza tym straszenie syntetycznym testosteronem przy jednoczesnym bagatelizowaniu skutkow ubocznych klomifenu (wzrok) to manipulacja.
Steroidologia
mac10 pisze: 27 września 2022, 14:57 - wt
Steroidologia pisze: 21 września 2022, 20:37 - śr

Menopur 75 jest 5 fiolek i 5 ampułek
Dokładnie tak jak piszesz a resztę do lodówki :) i sobie używasz po 10 iu
Steroidologia
Krakengard pisze: 29 września 2022, 21:29 - czw
Chyba kazdy, kto mial stwierdzony hipogonadyzm wtorny przez lekarza przechodzil przez etap klomifenu. W sumie nie mam nic przeciwko, a nuz komus podpasuje, choc z reguly konczy sie dokladnie tak jak napisales - hustawki nastroju, stany depresyjne, co z tego, ze podniesie poziom testosteronu, skoro czesto nie przeklada sie to na poprawe stanu i wydaje mi sie, ze nie chodzi tu tylko o kwestie ewentualnego wybicia estrogenu. Jesli ktos mlody - plodnosc i te sprawy - na pewno warto rozwazyc. Problem polega na tym, ze lekarze trzymaja pacjentow na klomifenie gdyz tak jest po prostu dla nich bezpieczniej. Poza tym straszenie syntetycznym testosteronem przy jednoczesnym bagatelizowaniu skutkow ubocznych klomifenu (wzrok) to manipulacja.
Wiesz co tu odo jest krótka , lekarze mają to w dupie , bo w tym co piszesz hormonoterapia to podstawa , a klomifen( clomid) to jest przestarzały lek , który ma mnóstwo skutków ubocznych , lekarze się nie dokształcają w tym temacie :( i w tym jest problem , prze co dużo ludzi jest skołowanych
PS hormonoterapia to nie tylko testosteron
ODPOWIEDZ