Sport wytrzymałościowy

bikebest
TrainingAddict pisze: 28 marca 2023, 13:37 - wt Znajdź sobie maksymalną dawkę testa na której nie potrzebujesz inhibitorów a resztę towaru dodaj typowo pod wytrzymałość.
I tak mała dawka teścia da ci przewagę bo ciągle będzie maksymalna wartość niezależnie od tego jak mocno się katujesz drugi plus że kortyzol będzie odpowiednio niski
Ok rozumiem, a co masz na myśli resztę towaru ?
bikebest
BodyHelp pisze: 28 marca 2023, 10:51 - wt Cabaser na prolaktynę, aby nieco zbić.

Pozdrawiam serdecznie,
BodyHelp
Cześć,

- 28.03 miałem Estradiol- Wynik 64 pg/ml, Zakres referencyjny 11,3 – 43,2

podałem wieczorem 1 szt tabl Egistrozol i wynik jak poniżej

- 29.03 miałem Estradiol- Wynik 14 pg/ml, Zakres referencyjny 11,3 – 43,2

Jakieś wskazówki ? W sensie to dobrze czy generalnie mam dążyć do tego, żeby po podaniu testo był w widełkach ? Jak to zacząć dawkować żeby tak się stało ?

Z góry dzięki
BodyHelp
bikebest pisze: 28 marca 2023, 18:03 - wt
BodyHelp pisze: 28 marca 2023, 10:51 - wt Cabaser na prolaktynę, aby nieco zbić.

Pozdrawiam serdecznie,
BodyHelp
Cześć,

- 28.03 miałem Estradiol- Wynik 64 pg/ml, Zakres referencyjny 11,3 – 43,2

podałem wieczorem 1 szt tabl Egistrozol i wynik jak poniżej

- 29.03 miałem Estradiol- Wynik 14 pg/ml, Zakres referencyjny 11,3 – 43,2

Jakieś wskazówki ? W sensie to dobrze czy generalnie mam dążyć do tego, żeby po podaniu testo był w widełkach ? Jak to zacząć dawkować żeby tak się stało ?

Z góry dzięki
Kwestia tego co chcesz osiągnąć, bo jeśli pod wytrzymałość to zastosuj się do rady Biegacza. Ma bardzo duże pojęcie w tym temacie :)

Bo jeśli pod wytrzymałość i sporty to u Ciebie dawka hrt będzie jak najbardziej, a jeśli typowo siłownia i treningi pod Body Building to dawki Testosteronu 300-350

Pozdrawiam serdecznie,
BodyHelp
biegacz
bikebest pisze: 28 marca 2023, 13:15 - wt
biegacz pisze: 28 marca 2023, 12:41 - wt Kolego moim skromnym zdaniem jeśli twoim celem jest wytrzymałość to powinieneś zmniejszyć dawkę testosteronu, a za tym pójdzie zmniejszenie estro i prolki. Inhibitory aromatazy przy twoim celu to strzał kolano, a na prolke to suplement diety p5p. Po sześciu tygodniach zbadaj i zobaczysz że bez orania się IA samopoczucie poprawi się
Dzięki kolego, od roku byłem na 50 mg co 2,5 dnia i samopoczucie miałem ciagle różne, takie huśtawki raz super raz nie wiadomo czego do dupy, na jakie dawki Twoim zdaniem trzeba to zmienić ?
Obniż na tyle dawkę testosteronu aby spadł w granice górnej normy, wtedy estradiol powinien również być w normie. Testosteron nie jest do regulacji huśtawek nastroju🙂 więcej nie znaczy lepiej a zwłaszcza pod wytrzymałość trzymaj się górnej granicy, no chyba że pod sylwetkę to inna bajka, napewno lepiej wyjdziesz na tym jak odbierzesz drogę bez IA.
Wejdź na 50mg co 5 dni lub 30 mg dwa razy na tydzień
bikebest
biegacz pisze: 28 marca 2023, 21:17 - wt
biegacz pisze: 28 marca 2023, 12:41 - wt Kolego moim skromnym zdaniem jeśli twoim celem jest wytrzymałość to powinieneś zmniejszyć dawkę testosteronu, a za tym pójdzie zmniejszenie estro i prolki. Inhibitory aromatazy przy twoim celu to strzał kolano, a na prolke to suplement diety p5p. Po sześciu tygodniach zbadaj i zobaczysz że bez orania się IA samopoczucie poprawi się
Dzięki kolego, od roku byłem na 50 mg co 2,5 dnia i samopoczucie miałem ciagle różne, takie huśtawki raz super raz nie wiadomo czego do dupy, na jakie dawki Twoim zdaniem trzeba to zmienić ?
Obniż na tyle dawkę testosteronu aby spadł w granice górnej normy, wtedy estradiol powinien również być w normie. Testosteron nie jest do regulacji huśtawek nastroju🙂 więcej nie znaczy lepiej a zwłaszcza pod wytrzymałość trzymaj się górnej granicy, no chyba że pod sylwetkę to inna bajka, napewno lepiej wyjdziesz na tym jak odbierzesz drogę bez IA.

Ok dzięki kolego, podpowiedz proszę skoro w poniedziałek biłem 100 mg to kiedy wbić 50 mg ? I kiedy zrobić badania żeby sprawdzić ?
BodyHelp
bikebest pisze: 28 marca 2023, 21:50 - wt
biegacz pisze: 28 marca 2023, 21:17 - wt

Ok dzięki kolego, podpowiedz proszę skoro w poniedziałek biłem 100 mg to kiedy wbić 50 mg ? I kiedy zrobić badania żeby sprawdzić ?
Hej,
Możesz bić poniedziałek/ czwartek będzie najłatwiej. Teraz w czwartek 50mg, a potem po 75mg.

Po 2 tygodniach zrób badania hormonalne, chodź podejrzewam, że będzie trzeba unormować estradiol/ prolaktynę, bo raczej same nie spadną do widełek.

Pozdrawiam serdecznie,
BodyHelp
TrainingAddict
bikebest pisze: 28 marca 2023, 15:00 - wt
TrainingAddict pisze: 28 marca 2023, 13:37 - wt Znajdź sobie maksymalną dawkę testa na której nie potrzebujesz inhibitorów a resztę towaru dodaj typowo pod wytrzymałość.
I tak mała dawka teścia da ci przewagę bo ciągle będzie maksymalna wartość niezależnie od tego jak mocno się katujesz drugi plus że kortyzol będzie odpowiednio niski
Reszta w sensie dodatki pod wytrzymałość nie czytałem całego wątku co planujesz a jest cała masa supli które możesz użyć np meldonium albo cardarine a nie będą ingerować w hormony
Dobra technika: retrakcja, regresja, anihilacja, masturbacja (potreningowa)
bikebest
TrainingAddict pisze: 29 marca 2023, 15:23 - śr
bikebest pisze: 28 marca 2023, 15:00 - wt
Reszta w sensie dodatki pod wytrzymałość nie czytałem całego wątku co planujesz a jest cała masa supli które możesz użyć np meldonium albo cardarine a nie będą ingerować w hormony
Dzięki,

mnie interesuje tylko i wyłącznie wytrzymałość bez żadnych najlepiej przyrostów wagowych ;) Ewentualnie w drugą stronę. Jak się stosuje to meldonium? Jakieś skutki uboczne ?
biegacz
Badania zrób nie szybciej niż za trzy cztery tygodnie, u mnie po takim czasie estradiol wszedł w widełka normy. Co do meldonium jest to jeden z niewielu środków na które warto postawić pod kątem wytrzymałości, bierze się to codziennie w formie tabletek, robi się fazę ładowania 6tyg i off 8, ja jestem za takim modelem, też zależy jak długo planujesz stosować meldonium, jeśli kilka miesięcy to sugeruję krótszą fazę ładowania a dłuższą off.
Na tą prolaktyna zakup p5p firmy alliness lub swanson
Dietetyk-Andrula
biegacz pisze: 29 marca 2023, 21:46 - śr Badania zrób nie szybciej niż za trzy cztery tygodnie, u mnie po takim czasie estradiol wszedł w widełka normy. Co do meldonium jest to jeden z niewielu środków na które warto postawić pod kątem wytrzymałości, bierze się to codziennie w formie tabletek, robi się fazę ładowania 6tyg i off 8, ja jestem za takim modelem, też zależy jak długo planujesz stosować meldonium, jeśli kilka miesięcy to sugeruję krótszą fazę ładowania a dłuższą off.
Na tą prolaktyna zakup p5p firmy alliness lub swanson
Fajnie, że biegacz się udzielasz, właśnie czasem brakuje odpowiedzi od bardziej zaawansowanej osoby w swojej kategorii :)

Także miło mieć osobą od stricte wytrzymałości na Forum :)
Warto posłuchać i podpisuję się pod tym co pisze Biegacz.

Pozdrawiam D.A.
Forum PREMIUM Aktywowane - jeśli zależy Tobie na najlepszych efektach, idealnych rozpiskach 1:1 cykli, diety, badań, nie chcesz zrobić sobie krzywdy. To jest dla Ciebie.
Aby otrzymać, więcej szczegółów napisz prywatną wiadomość
ODPOWIEDZ