Cześć wszystkim. Mam 40lat i planuje wejść na cykl enan i deca i ogólnie nie chciałbym schodzić już z testosteronu jeżeli oczywiście badania i zdrowie pozwoli. Od 2006 roku kontakt z siłownia dość intensywny przez 3 lata(stara szkoła i miło to wspominam

) potem przyszedł czas na rodzinę, syn i już tego czasu było coraz mniej, drugi syn, dom, praca. Od trzech lat nie pale, unikam przetworzonego jedzenia, chociaż raz w miesiącu gdzieś tam bicmac wpadnie z dziećmi

Od października 2021 roku zacząłem regularne bieganie bo już nie mogłem patrzeć na mój brzuch. Udało mi się zgubić parę kg, dietą i konsekwencją, ale czegoś mi brakowało w moim wyglądzie teraz a kilkanaście lat temu. Od maja zeszłego roku chodzę na siłownię regularnie bez przerw, udało mi się przybrać na wadze będąc na masie, nie ukrywam, że gdzieś tam wpadł testosteron bez ładu i składu. Doszedłem do wagi 92 kg przy wzroście 180cm i od lutego tego roku rozpocząłem deficyt bo troszkę tluszczu też wpadło i ogólnie teraz mam 83kg bf gdzieś w granicy 12-13%. Patrząc w lustro widzę różnicę tego co było rok temu a teraz i zawdzięczam to przede wszystkim diecie i treningowo. Nie schodziłem nigdy poniżej 2g białka na deficycie i chyba dzięki temu dużo pozostało z masowania. Nie planuje już dzieci i czas już chyba żeby zrobić coś dla siebie jeżeli zdrowie pozwoli. Od dość dawna choruje na nadciśnienie i regularnie przyjmuje ramicor i nebilet. Ciśnienie w normie. Chcę teraz to ogarnąc z wasza pomocą tak jak powinno to wyglądać. Planuje tak:
Enan - 200mg w poniedziałek i czwartek
Deca - 150mg jak wyżej
HCG - 300 co drugi dzień
Exe - po badaniach jeśli potrzeba
Dieta 2800kcl lekko ponad normę, oczywiście ocena co tydzień i korekta.
Białko 195g, tłuszcz 60g, reszta węgle
Suplementacja, witaminy, minerały, omega, zinc, k2, Wit c
Trening dopięty 4,5 razy w tygodniu. Klatkę i barki planuje dwa razy w tyg, bo w klacie widzę braki.
Badania obecne w załączniku.
Bądźcie wyrozumiali

i czekam na waszą ocenę. Mam problem z wrzuceniem badań, może ktoś podpowie