Ocena i pomoc przy przeprowadzeniu cyklu

Damk40
Cześć wszystkim. Mam 40lat i planuje wejść na cykl enan i deca i ogólnie nie chciałbym schodzić już z testosteronu jeżeli oczywiście badania i zdrowie pozwoli. Od 2006 roku kontakt z siłownia dość intensywny przez 3 lata(stara szkoła i miło to wspominam 🙂) potem przyszedł czas na rodzinę, syn i już tego czasu było coraz mniej, drugi syn, dom, praca. Od trzech lat nie pale, unikam przetworzonego jedzenia, chociaż raz w miesiącu gdzieś tam bicmac wpadnie z dziećmi 😁 Od października 2021 roku zacząłem regularne bieganie bo już nie mogłem patrzeć na mój brzuch. Udało mi się zgubić parę kg, dietą i konsekwencją, ale czegoś mi brakowało w moim wyglądzie teraz a kilkanaście lat temu. Od maja zeszłego roku chodzę na siłownię regularnie bez przerw, udało mi się przybrać na wadze będąc na masie, nie ukrywam, że gdzieś tam wpadł testosteron bez ładu i składu. Doszedłem do wagi 92 kg przy wzroście 180cm i od lutego tego roku rozpocząłem deficyt bo troszkę tluszczu też wpadło i ogólnie teraz mam 83kg bf gdzieś w granicy 12-13%. Patrząc w lustro widzę różnicę tego co było rok temu a teraz i zawdzięczam to przede wszystkim diecie i treningowo. Nie schodziłem nigdy poniżej 2g białka na deficycie i chyba dzięki temu dużo pozostało z masowania. Nie planuje już dzieci i czas już chyba żeby zrobić coś dla siebie jeżeli zdrowie pozwoli. Od dość dawna choruje na nadciśnienie i regularnie przyjmuje ramicor i nebilet. Ciśnienie w normie. Chcę teraz to ogarnąc z wasza pomocą tak jak powinno to wyglądać. Planuje tak:

Enan - 200mg w poniedziałek i czwartek
Deca - 150mg jak wyżej
HCG - 300 co drugi dzień
Exe - po badaniach jeśli potrzeba

Dieta 2800kcl lekko ponad normę, oczywiście ocena co tydzień i korekta.
Białko 195g, tłuszcz 60g, reszta węgle
Suplementacja, witaminy, minerały, omega, zinc, k2, Wit c
Trening dopięty 4,5 razy w tygodniu. Klatkę i barki planuje dwa razy w tyg, bo w klacie widzę braki.

Badania obecne w załączniku.
Bądźcie wyrozumiali 🙂 i czekam na waszą ocenę. Mam problem z wrzuceniem badań, może ktoś podpowie 🙂
BodyHelp
Damk40 pisze: 11 sierpnia 2023, 17:19 - pt Cześć wszystkim. Mam 40lat i planuje wejść na cykl enan i deca i ogólnie nie chciałbym schodzić już z testosteronu jeżeli oczywiście badania i zdrowie pozwoli. Od 2006 roku kontakt z siłownia dość intensywny przez 3 lata(stara szkoła i miło to wspominam 🙂) potem przyszedł czas na rodzinę, syn i już tego czasu było coraz mniej, drugi syn, dom, praca. Od trzech lat nie pale, unikam przetworzonego jedzenia, chociaż raz w miesiącu gdzieś tam bicmac wpadnie z dziećmi 😁 Od października 2021 roku zacząłem regularne bieganie bo już nie mogłem patrzeć na mój brzuch. Udało mi się zgubić parę kg, dietą i konsekwencją, ale czegoś mi brakowało w moim wyglądzie teraz a kilkanaście lat temu. Od maja zeszłego roku chodzę na siłownię regularnie bez przerw, udało mi się przybrać na wadze będąc na masie, nie ukrywam, że gdzieś tam wpadł testosteron bez ładu i składu. Doszedłem do wagi 92 kg przy wzroście 180cm i od lutego tego roku rozpocząłem deficyt bo troszkę tluszczu też wpadło i ogólnie teraz mam 83kg bf gdzieś w granicy 12-13%. Patrząc w lustro widzę różnicę tego co było rok temu a teraz i zawdzięczam to przede wszystkim diecie i treningowo. Nie schodziłem nigdy poniżej 2g białka na deficycie i chyba dzięki temu dużo pozostało z masowania. Nie planuje już dzieci i czas już chyba żeby zrobić coś dla siebie jeżeli zdrowie pozwoli. Od dość dawna choruje na nadciśnienie i regularnie przyjmuje ramicor i nebilet. Ciśnienie w normie. Chcę teraz to ogarnąc z wasza pomocą tak jak powinno to wyglądać. Planuje tak:

Enan - 200mg w poniedziałek i czwartek
Deca - 150mg jak wyżej
HCG - 300 co drugi dzień
Exe - po badaniach jeśli potrzeba

Dieta 2800kcl lekko ponad normę, oczywiście ocena co tydzień i korekta.
Białko 195g, tłuszcz 60g, reszta węgle
Suplementacja, witaminy, minerały, omega, zinc, k2, Wit c
Trening dopięty 4,5 razy w tygodniu. Klatkę i barki planuje dwa razy w tyg, bo w klacie widzę braki.

Badania obecne w załączniku.
Bądźcie wyrozumiali 🙂 i czekam na waszą ocenę. Mam problem z wrzuceniem badań, może ktoś podpowie 🙂
Jeśli dieta, treningi są dopięte to nie ma problemu ;)

Możesz zrobić linka, bądź wstawić PDF poprzez dodaj załącznik.

To będzie Twój pierwszy cykl? Czy któryś z kolei, ze już dwa środki?

Bo jeśli pierwszy to za dużo i za szybko. To maraton nie sprint, środki trzeba umiejętnie wykorzystywać. Tym bardziej jeśli to pierwszy kontakt przez pierwsze pol roku sam test zrobi mega robotę.

W suplementacji jeszcze brakuje atragalusa, tauryny 2-4g dziennie do wody, d3-4000iu ,ashwagandhy- poza tym ok.

Przy testosteronie celowałbym raczej w 4-5g omegi dziennie minimum (65% dha)
Damk40
Nie jest to pierwszy ale poprzednio było bez ładu i składu i co najważniejsze bez badań.
D3 k2 jest, resztę uzupełnię
Badania w załączniku
Załączniki
Screenshot_2023-08-11-17-42-33-775_cn.wps.moffice_eng.jpg
(815.19 KiB) Nie pobierany
Screenshot_2023-08-11-17-42-22-888_cn.wps.moffice_eng.jpg
(837.81 KiB) Nie pobierany
Screenshot_2023-08-11-17-40-07-875_com.mi.globalbrowser.jpg
(595.13 KiB) Nie pobierany
BodyHelp
Damk40 pisze: 11 sierpnia 2023, 17:46 - pt Nie jest to pierwszy ale poprzednio było bez ładu i składu i co najważniejsze bez badań.
Badania w załączniku
Co jest obecnie celem redukcja/masa?

Dieta do poprawy (cholesterol)
BodyHelp
BodyHelp pisze: 11 sierpnia 2023, 18:05 - pt
Damk40 pisze: 11 sierpnia 2023, 17:46 - pt Nie jest to pierwszy ale poprzednio było bez ładu i składu i co najważniejsze bez badań.
Badania w załączniku

Cukier tez do wysoko ogranicz cukry proste

Jeśli masa to zacząłbym od 350 teścia tygodniowo
250npp

Dodatkowo deka może mieć negatywny wpływ na ciśnienie.

Jeśli redukcja to test+ master

Po 2 tygodniach cyklu badania hormonalne, jeśli poleci npp/deka to trzeba dobrać dawke dostinexu na prolaktyne.
Damk40
BodyHelp pisze: 11 sierpnia 2023, 18:06 - pt
Badania w załączniku

250npp

Po 2 tygodniach cyklu badania hormonalne, jeśli poleci npp/deka to trzeba dobrać dawke dostinexu na prolaktyne.
Cel masa. Planuje tak do 0,5kg tygodniowo.

No właśnie nie wiem od czego ten cholesterol, podejrzewam, że od jajek, jem 3 dziennie.

Mam dece ale długą. Zacznę od 350 tygodniowo enana i 250 deci. Jeżeli wystąpią problemy z ciśnieniem na dłuższą metę to odstawie.
BodyHelp
Damk40 pisze: 11 sierpnia 2023, 18:28 - pt

250npp

No właśnie nie wiem od czego ten cholesterol, podejrzewam, że od jajek, jem 3 dziennie.

Mam dece ale długą. Zacznę od 350 tygodniowo enana i 250 deci. Jeżeli wystąpią problemy z ciśnieniem na dłuższą metę to odstawie.
Jajka nie maja nic do tego… jajek i można więcej jeść, są osoby co i po 10 jedna, ale dbają tez o inne adaptery o których pisałem.

Jedz zdrowe tłuszcze, smaż beztłuszczowo, orzechy etc ;)

Wagi nie skontrolujesz żeby było 0,5 może być różnie jeśli waga idzie stoisz z kcal, jeśli stoi podnosisz o 100-150 ale wyznacznikiem jest lustro a nie waga.

Jeśli bierzesz leki nie powinno być problemu, dodaj suplementację o której pisałem ;)
Damk40
BodyHelp pisze: 11 sierpnia 2023, 20:40 - pt

Jajka nie maja nic do tego… jajek i można więcej jeść, są osoby co i po 10 jedna, ale dbają tez o inne adaptery o których pisałem.

Wagi nie skontrolujesz żeby było 0,5 może być różnie jeśli waga idzie stoisz z kcal, jeśli stoi podnosisz o 100-150 ale wyznacznikiem jest lustro a nie waga.

Jeśli bierzesz leki nie powinno być problemu, dodaj suplementację o której pisałem ;)
Podziękować 🙂Oczywiście badania regularnie i dostosuje się do twoich wskazówek.
Damk40
Damk40 pisze: 11 sierpnia 2023, 21:14 - pt

Mam pytanie odnośnie hcg. Robić zastrzyk zaraz z pierwszą iniekcją czy dwa dni później?
BodyHelp
Damk40 pisze: 12 sierpnia 2023, 12:49 - sob
Damk40 pisze: 11 sierpnia 2023, 21:14 - pt
Mam pytanie odnośnie hcg. Robić zastrzyk zaraz z pierwszą iniekcją czy dwa dni później?
Możesz dać po paru dniach od pierwszej iniekcji, ważne Seby brać cały cykl.
ODPOWIEDZ