Pierwszy cykl

Diaxon
Muszę wyjechać na 7-11 dni i nie bardzo będę miał dostep do siłowni. Moje pytanie czy bić normalnie czy zmniejszyć dawke na ten czas?
Kolunio1
Moim zdaniem nie ma sensu zmniejszać dawki. Zawsze możesz sobie zrobić pompki, przysiady, czy nawet tak zwane ćwiczenia izomeryczne (statyczne).
Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem. Pozdrawiam serdecznie.
Diaxon
Kolunio1 pisze: 04 sierpnia 2023, 19:35 - pt Moim zdaniem nie ma sensu zmniejszać dawki. Zawsze możesz sobie zrobić pompki, przysiady, czy nawet tak zwane ćwiczenia izomeryczne (statyczne).
Rzecz jasna że będzie trening z wlasnym ciałem ale to już nie ta intensywność stąd moje pytanie.
Dzieki
Kolunio1
To jest tylko kilka dni. Nie ma co kombinować.
Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem. Pozdrawiam serdecznie.
Diaxon
Witam spowrotem. Mniej więcej już 4 miesiąc cyklu leci. Miesiąc temu robiłem panel wątrobowy, trzustkowy, lipidowy,kreatyninę, witaminę D, tarczycę. Miałem nisko CHOLESTEROL HDL 33 >40 resztą była w normie. Po zastosowaniu bergamota jest poprawa. To są jedyne badania jakie zrobilem po dobraniu dawek. Jakie badania zrobić kontrolnie? Ogólnie czuję się bardzo dobrze.
BodyHelp
Diaxon pisze: 10 września 2023, 14:47 - ndz Witam spowrotem. Mniej więcej już 4 miesiąc cyklu leci. Miesiąc temu robiłem panel wątrobowy, trzustkowy, lipidowy,kreatyninę, witaminę D, tarczycę. Miałem nisko CHOLESTEROL HDL 33 >40 resztą była w normie. Po zastosowaniu bergamota jest poprawa. To są jedyne badania jakie zrobilem po dobraniu dawek. Jakie badania zrobić kontrolnie? Ogólnie czuję się bardzo dobrze.
Przede wszystkim wstaw w diete zdrowe tłuszcze nasycone/ nienasycone w stonku 50/50 to wszystko się wyrówna jaka, tluste mięsa, lenvitol z apteki, olej z czarnuszki tylko oleje nie z sklepów tylko aptek. Sklep nie przechowuje ich w temperaturach 4-10 i traci wszystkie wartości, tak samo jak oleje dodajemy na gotowa potrawę, a nie np podgrzewamy, bo się zrobią trans

Masła z nerkowca/migdałów/ pistacji- żadne arachidy…
Guacamole, avocado etc ;)

Jeśli robiłeś miesiąc temu to po co znowu?

Rob co 3-4 miesiace kontrolne morfologia, kreatynina, panel lipidowy/wątrobowy, homocysteina jak nie masz dobranych dawek, bądź pod kontrole to estro/ prola i okresowo panel tarczycowy- to będzie aż nadto.

Patrzymy przeważnie na stosunek ldl do hdl i trójglicerydów. Sam cholesterol i jeden parametr nic nie znaczy.

Starczy mieć parcie na słodycze i inne świństwa, a cholesterol zacznie windować ponad normę.
Pozdrawiam serdecznie,
BodyHelp
Diaxon
Jak zwykle dziekuje za szybką i wyczerpująca odpowiedź.
BodyHelp
Diaxon pisze: 10 września 2023, 22:14 - ndz Jak zwykle dziekuje za szybką i wyczerpująca odpowiedź.
Nie ma za co, pytaj jak coś ;)

Pozdrawiam.
Pozdrawiam serdecznie,
BodyHelp
Diaxon
Mam pytanie? Odczuwam w tym tygodniu spadek siły o jakieś 10%. Przyznam się muszę że ostatnie dni sypiam z przerwami (dziecko i nocna pobudka), w pracy trochę dokrecona śruba (terminy). Poluzowac z treningiem i się zregenerować czy cisnąc? Ogólnie samopoczucie 8-9/10
BodyHelp
Diaxon pisze: 19 września 2023, 18:47 - wt Mam pytanie? Odczuwam w tym tygodniu spadek siły o jakieś 10%. Przyznam się muszę że ostatnie dni sypiam z przerwami (dziecko i nocna pobudka), w pracy trochę dokrecona śruba (terminy). Poluzowac z treningiem i się zregenerować czy cisnąc? Ogólnie samopoczucie 8-9/10
Sam sobie odpowiedziałeś- słaba regeneracja i to może być efektem. Nie startujesz w zawodach etc, to musisz wiedzieć czy czujesz się na siłach, czy potrzebujesz odpoczynku. Tydzień- dwa nic nie robi, a przynajmniej odpoczniesz i wrócisz silniejszy.
Pozdrawiam serdecznie,
BodyHelp
ODPOWIEDZ